Fotbaliştii Politehnicii, cu ochii spre Chirica

miercuri, 03 iunie 2020, 01:43
4 MIN
 Fotbaliştii Politehnicii, cu ochii spre Chirica

 

Ei speră ca primarul Iaşului să dea undă verde alocării unor fonduri pentru plata unor salarii. Bădic s-a rupt din nou.Andrei Radu este singurul jucător care nu a semnat prelungirea contractului până la încheierea sezonului

Politehnica Iaşi a început de luni să se antreneze normal după ce în precedentele două săptămâni normele sanitare cerute în Liga I de fotbal au impus pregătirea în grupuri de maximum patru jucători şi izolarea echipei în cantonament. Reamintim, Poli a reluat antrenamentele pe 18 mai, după ce fotbalul s-a blocat în România pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Primele două săptămâni de pregătire au lăsat deja urme, Narcis Bădic şi Ovidiu Mihalache nereuşind să se antreneze în primele două zile ale săptămânii. În cazul primului, problemele par a fi mai serioase, astfel că jucătorul de bandă stângă ar putea pierde şi ultima şansă pe care Poli intenţiona să i-o acorde. Accidentat mai mereu în ultima perioadă, Bădic, căruia îi expiră contractul pe 30 iunie, era în calcul pentru a-i fi prelungit contractul până la finalul sezonului, deşi nu a jucat deloc în acest an. Ieşirea din circuit a lui Bădic vulnerabilizează flancul stâng al apărării, unde Poli mai contează până în august doar pe tânărul Sorin Şerban. Asta pentru că Andrei Radu nu a dat nici până azi un răspuns pozitiv la oferta de prelungire a contractului, care expiră la finalul lunii. Reamintim, vărul portarului de la naţională este împrumutat de la CFR Cluj. Campioana e de acord cu prelungirea cu o lună a împrumutului lui Radu, însă acesta nu a dat undă verde tranzacţiei. Conform unor surse, Radu, care acum e plătit şi de CFR şi de Poli, a refuzat să continue la Iaşi pentru că din iulie are dreptul la o mărire salarială de la gruparea ardeleană. Andrei Radu ar putea să rămână singurul jucător din lotul Politehnicii care nu va încheia sezonul în Copou.

Asta pentru că preşedintele executiv al clubului, Ciprian Paraschiv, a anunţat că a ajuns la acorduri verbale de extindere a acordurilor de colaborare şi cu Linas Klimavicius şi Kevin Luckassen. Ei erau ultimii doi jucători din lot cărora le expiră contractele pe 30 iunie şi cu care nu au fost posibile negocieri de prelungire. Reamintim, fotbaliştii amintiţi sunt în izolare, la domiciliile din Iaşi, de pe 24, respectiv 25 mai, când au ajuns în România. Tot în izolare se află şi Rodny Lopes Cabral, Nicandro Breeveld şi Gai Assulin, care mai au un an de contract cu Politehnica. Klimavicius, Luckassen, Cabral şi Breeveld vor reveni la pregătiri la începutul săptămânii viitoare, în timp ce Assulin, care s-a întors abia duminică, va relua antrenamentele pe 15 iunie, după startul sezonului!

În altă ordine de idei, vestea că echipele de fotbal de Liga I pot fi sprijinite de autorităţile locale în perioada stării de alertă, a generat raze de speranţă în vestiarul condus de antrenorul Mircea Rednic, un vestiar încins din cauza problemelor financiare. Cu restanţe salariale şi din luna februarie, fără a-şi încasa din şomajul tehnic, în care au stat în perioada 24 martie – 15 mai, decât sume simbolice, pentru zilele din martie, circa 800 de lei, jucătorii ieşeni speră ca primarul Iaşului, Mihai Chirica, să se implice în sprijinirea clubului. Mai mulţi fotbalişti îşi doresc ca primarul să aloce fonduri măcar pentru plata unor salarii, hotărâre care este legală în perioada 15 mai – 15 iunie, cât este stare de alertă în România. Chirica a spus că va analiza situaţia, un răspuns ferm de la Palatul Roznovanu fiind aşteptat în zilele următoare. Până acum, primarul a motivat sistarea finanţării directe a echipei de seniori prin existenţa unor prevederi legale, care în starea de alertă sunt anulate.

Reamintim, Poli, care are datorii de peste 1,5 milioane euro, nu a mai avut nicio sursă de finanţare serioasă din cauza pandemiei de coronavirus. Clubul urmează a obţine fonduri proprii abia din luna august, după ce se va încheia sezonul în curs.

Fotbaliştii au un salariu şi jumătate restant (două treimi din februarie, două treimi din martie) de la club, şomaj tehnic neprimit de la stat pentru perioada 1 aprilie – 15 mai, iar retribuţia pentru a doua jumătate a lunii mai, care va fi la cote normale, trebuie să fie achitată săptămâna viitoare. În afară de cheltuielile de salarizare, Poli va avea nevoi financiare ridicate în lunile următoare, în perioada 12 iunie – 7 august fiind posibil să joace nu mai puţin de 17 meciuri oficiale!

foto: www.politehnicaiasi.ro

Comentarii