FOTO: Iașul, împânzit cu bannere de suporterii Poli Iași. Atac și la Chirica

duminică, 04 aprilie 2021, 20:00
4 MIN
 FOTO: Iașul, împânzit cu bannere de suporterii Poli Iași. Atac și la Chirica

Suporterii echipei Poli Iași au împânzit orașul cu bannere. A fost o manifestare de protest, iar primarul Chirica a fost vizat direct. Mesajele transmise au fost foarte dure.

Vă arătăm imagini, apoi redăm mesajul postat pe pagina de Facebook "Ultras Iași".

"Singura presiune admisă e cea a idealurilor/

Dragostea față de culori, întotdeauna deasupra banilor.

Noi, Ultras Iași, Băieții Veseli, Anturaj Tânăr, Youth Ultras și membrii independenți care compun Peluza Nord Iași, având în vedere situația actuală de la FC Politehnica Iași, dorim să ne exprimăm încă o dată indignarea față de starea lamentabilă pe care o traversează clubul nostru.

Inacceptabil pentru noi este că avem senzația că retrăim sezonul 2009-2010, pe care mulți se prefac că nu și-l amintesc. Voi, suporterii, care nu ati avut nimic de câștigat, ci doar de oferit acestui club, cum ati putut uita dezastrul de atunci? Atitudinea inertă, lipsa de implicare și tăcerea au permis să ajungem în acel punct. Istoria este pe cale să se repete. Rămânem impasibili sau alegem să luptăm pentru ceea ce iubim?

Politehnica este iarăși cu un picior în groapă, iar cei din Consiliul Director, împreună cu presa aservită ne cer liniște și servitute.

Cum de s-a ajuns în această situație? Răspunsul nu trebuie cautat doar în ceea ce s-a întâmplat în ultimul sezon. În primul rând, lipsa de identitate a clubului din Copou a dus la o lipsă de interes a suporterilor din oraș. În cei 11 ani, de când clubul este condus de aceeași indivizi, nu au făcut nici un pas pentru recuperarea palmaresului, mărcii și a emblemei clubului istoric Politehnica (cu excepția lui Sabo, care a reușit să închirieze stema vechii echipe).

Actualul club nu are cum să functioneze, deoarece este o struto-camilă, fara o bază sănătoasă. Actualii componenți ai Consiliului Director, nu sunt de facto niște acționari. În afară de Adrian Ambrosie, care a venit cu un aport de 750 de lei, restul de 4 membri nu au adus 1 leu în club, ci au trăit pe banii Primăriei Municipiului Iași, din drepturile TV și din banii suporterilor. Deci care este legitimitatea acestui C.D. "bine ancorat în fotbal"? Considerăm că se impune o reformă totală a C.D. de la club, având în vedere că timp de 11 ani, nu au fost în stare să vină cu un management de calitate, o strategie de dezvoltare, sau să aducă bani și sponsori. Clubul a trăit de pe azi pe mâine, cu mâna întinsă la Primărie, făcându-și un obicei din a avea restanțe de 3-4 luni la salariile jucătorilor, chirii neplătite, utilități sistate și lotul ce se schimbă radical în fiecare an.

Numele echipei a fost târât în mocirlă, din cauza multiplelor scandaluri în ultimii ani. Fie că vorbim de antrenori dați afară cu Poliția locală, sau de conflictele C.D. cu Florin Prunea, Fotbal Hebdo, Horia Sabo, sau mai nou Ciprian Paraschiv.

Setea de putere a membrilor C.D. a mers până la dinamitarea clubului și a vestiarului prin publicarea de documente confidențiale și a salariilor în presă, iar înaintea meciului cu Clinceni au împărțit în mod discreționar banii (pe care i-au împrumutat) jucătorilor. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

În același timp, dezaprobăm manifestațiile de tip "grevă" a fotbaliștilor. După un sezon în care majoritatea s-au prezentat lamentabil, protestul este nejustificat. Le mai explicăm încă o dată, că sunt aici pentru a juca fotbal și de a pune osul la salvarea echipei, nu pentru jocuri de culise, schimbări de antrenori, de conducători și aere de vedetă. Cine nu mai poate sau nu mai vrea, este liber să plece.

La această stare de fapt a contribuit din plin și presa sportivă locală. O bună parte din cei care fac parte din tagma jurnaliștilor au întors spatele meseriei pe care și-au ales-o, preferând să scrie după dictare, în detrimentul adevărului și a interesului cetățeanului.

Conducători, "acționari", primari, jucători, antrenori, membri ai staff-ului tehnic nu uitați că sunteți vremelnici. Acest club nu a început cu voi și nici nu se va termina o dată cu voi. Lăsați generațiilor următoare un club curat și demn.

Politehnica înainte de toate și pentru totdeauna!

P.S. Îi transmitem salutări domnului primar Mihai Chirica, mai ales că domnia sa ne-a făcut cu mâna din mașină (ca nea Nicu pe timpuri). Păcat că nu a dorit să coboare să discute cu noi, ci a trimis potera să ne salte, pentru că am îndrăznit să articulăm niște idei. Asta este. Poate data viitoare.

Pe pânză, în cântece, în orice idee, oricât de mult apasă/

Să fie clar Peluza Nord nu-i de vânzare și nu stă cu trădători la masă

De 10 ani conviețuim cu un sistem stagnant/

Fără valorile și fără respectul ce-l datorăm clubului nostru drag. Plecați!

Când "cuibul" este deranjat toți șobolanii pleacă/

Rămân doar cei ce vor un club curat și au coloana dreaptă

Nevertebrate infecte, cârpe inepte și zdrențe analfabete/

Sunt trompete ce manipulează la TV și scriu minciuni in gazete", este scris pe Facebook.

Pe internet circulă și meme-uri:

Echipa este pe ultimul loc în Liga I și cel mai probabil va retrograda.

Comentarii