FOTO Sute de credincioși așteaptă sfințirea apelor în curtea Mitropoliei

vineri, 06 ianuarie 2023, 10:38
2 MIN

Sute de oameni sunt deja în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, așteptând începerea slujbei de sfințire a apelor, de Bobotează. 

UPDATE ORA 11:50

Are loc sfințirea credincioșilor:

UPDATE

IPS Teofan sfințește apa din curtea Mitropoliei:

UPDATE

S-a umplut și piața din fața Catedralei, oamenii strângându-se pentru a asculta cuvântul de binecuvântare pentru noul an al IPS Teofan.

 "Apa cea mare, agheasma cea binecuvântată, care se oferă poporului în această sfântă zi prin rugăciune, prin pogorârea Duhului Sfânt, adică puterea lui Dumnezeu în apa cea obișnuită care prin binecuvântare devine agheasmă. Ea este dată spre gustarea oamenilor, spre a fi binecuvântare în casele creștinilor pentru tot anul, pentru a sfinți ogoarele, câmpurile, pomii, casele noastre, hrana, îmbrăcămintea, pentru a fi sfințire în cele dintâi și din urmă. Este bine să o luați la casele dumneavoastră în sticluța pe care o aveți, să oferiți și vecinilor care nu au putut sau nu au dorit să vină la sfânta slujbă. Poate o primesc să o așeze acolo, în casă, că nu se știe de-a lungul anului când vor da cu ochii de această apă sfințită și vor înțelege că Domnul este Dumnezeul nostru și prin el omul poate să dobândească direcție în viață. Slavă Domnului că este frig, că ne era puțin dor, poate vine și zăpadă cu tot ce înseamnă ea", a spus IPS Teofan în predica sa.

Au fost pregătiți 12.500 de litri de Agheasmă Mare care vor fi sfințiți de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei alături de un sobor de preoți.


Slujba a început de la ora 11.00.


Sunt și circa 200 de oameni care așteaptă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, rândul întinzându-se de-a lungul catedralei

 

Este una dintre cele mai scăzute "audiențe" la slujba din fața Catedralei. Sute de oameni s-au așezat în rând să ia agheasmă, unii au venit de la primele ore ale dimineții.

Comentarii