Funeriu despre scenariul hibrid de reluare a școlii: Cea mai bună dintre soluţiile proaste

miercuri, 09 septembrie 2020, 10:10
2 MIN
 Funeriu despre scenariul hibrid de reluare a școlii: Cea mai bună dintre soluţiile proaste

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu consideră că sistemul hibrid reprezintă "cea mai bună soluţie dintre soluţiile proaste" care pot fi luate în acest context pandemic.

"Cea mai bună dintre soluţiile proaste pe care realitatea ne obligă să le luăm" – spune fostul ministru al Educaţiei despre aplicarea sistemului hibrid în învăţământul românesc.

Potrivit acestuia, condiţiile de redeschidere a anului şcolar sunt soluţii "raţionale" pentru a înfrunta o criză "pentru care nimeni nu a fost pregătit".

"Sunt soluţii raţionale pentru a înfrunta o criză pentru care nimeni nu a fost pregătit. Nici în România, nici în alte ţări. Marea problemă nu e a măsurilor, care sunt ok pe hârtie, ci a modului în care ele vor fi respectate în sala de clasă, pe coridoare şi în pauze. Vor trece cu bine peste această situaţie cei care vor fi mai disciplinaţi. Sunt de acord cu afirmaţia preşedintelui că în faţa bolii fie te fereşti, fie eşti prost. Chiar dacă preşedintele şi-a cerut scuze eu, care nu mai am vreo funcţie publică, pot să o spun. Mai e aspectul legat de descentralizare şi vedem acum un paradox: cei care urlau că vor descentralizare când era de decis cum să folosească banii veniţi de la Guvern acum urlă de nemulţumire că trebuie să îşi asume decizii. Apare clar acum politicianismul ieftin, pe care sper să îl văd sancţionat la vot", a declarat pentru Daniel Funeriu.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii