GALERII VIDEO&FOTO: Vedeți 104 copii în culmea fericirii. Le-am dus daruri de Crăciun

joi, 21 decembrie 2017, 02:50
7 MIN

Copiii din Bojila şi Frumuşica cred din nou în Moş Crăciun, iar acest lucru se datorează oamenilor cu suflet mare care au donat, din puţinul lor, pentru darurile unor copii uitaţi parcă la capătul lumii. Darurile au ajuns cu greu pe drumul îngheţat şi greu practicabil, iar maşina cu ghetuţe, căciuliţe, mănuşi, fulare şi ciorăpei, cu pachete cu dulciuri, hăinuţe donate de ieşeni, cele două televizoare, cele două laptopuri, imprimantele şi materiale didactice a trebuit tractată în mai multe rânduri. „Mulţumim pentru ghetuţele din piele şi pentru celelalte daruri. Unii dintre copii nu au purtat niciodată aşa ceva“, a mărturisit Gheorghe Iordache, directorul şcolii Mădârjac, care administrează şi şcolile Bojila şi Frumuşica. Darurile le-au împachetat cu grijă, iar ghetuţele nu le-au încălţat, chiar dacă în picioare copiii aveau tenişi şi încălţări de vară, iar afară zăpada era de o palmă.

Copiii din Bojila l-au aşteptat pe Moş Crăciun cuminţi, aşezaţi în bănci, dar cu ochii sticlind a nerăbdare. Odată stivuite darurile în faţa clasei, aceştia nu le-au mai scăpat din ochi până când nu şi-au auzit numele strigat de învăţătoare. Iar mai apoi nu le-au mai scăpat din mâini. Ghetele le mân­gâiau ca pe nişte animăluţe, iar câţiva dintre copilaşi au şi desfăcut bananele de cum le-au găsit în pachetele cu daruri, parcă cu teamă că vor dispărea până acasă. Cele trei cadre didactice de la Bojila, două învăţătoare şi o educatoare, au împărţit darurile fiecăruia, iar pe cei de la grădiniţă, cu căciuliţele subţiri, i-au şi înfofolit cu darurile primite, de această dată să fie feriţi de frigul de afară. Copiii au cântat colinde şi au mulţumit pentru toate darurile cumpărate datorită donatorilor Campaniei Ziarului de Iaşi, iar bucuria nu le-a dispărut de pe chip nicio clipă. Cele două pungi mari cu daruri şi cutia cu ghetuţe erau mai mari decât micuţii de la Bojila, iar fra­tele mai mare al unuia dintre copiii de la grădiniţă a venit cu o roabă în care l-a urcat cu tot cu daruri pe micuţ.

GALERIE FOTO – COPII BOJILA, I

GALERIE FOTO – COPII BOJILA, II

GALERIE FOTO – COPII BOJILA, III

GALERIE FOTO – COPII FRUMUȘICA, I

GALERIE FOTO – COPII FRUMUȘICA, II

GALERIE FOTO – COPII FRUMUȘICA, III

GALERIE FOTO – FAMILII NEVOIAȘE

Bucurie pentru trei familii sărace din Bojila

În drumul spre Şcoala Frumuşica, maşina a oprit şi la cele trei familii din Bojila ale căror poveşti le-aţi aflat din paginile Zia­rului de Iaşi. Aceştia au primit hainele, încălţămintea, produsele alimentare şi două televizoare donate de către doi ieşeni.

Prima pe listă a fost Ioana Cioabă. Florinel, băr­batul casei, ajunsese deja cu darurile pri­mite de la şcoală, iar acum se încălzea lângă sobă. Ioana a luat cu neîncredere şi cei 200 de lei primiţi de la o ieşeancă care are, la rândul ei, şapte copii şi a dorit să fie alături de familia Cioabă.

Mariana şi Mihaela Buznea au primit, de asemenea, daruri din partea celor care au adus pachete cu haine şi încălţăminte la sediul redacţiei. De asemenea, reprezentan­ţii firmei MELCRET au venit deja să ia măsurătorile pentru geamurile şi uşile casei Mihaelei Buznea, până de Crăciun urmând să le monteze.

Ghetuţele de piele au înlocuit „gumarii“ elevilor din Frumuşica

La Şcoala Frumuşica am ajuns odată cu fulgii de nea care nu conteneau să cadă, iar câţiva copii, de cum au auzit că moşul urmează să ajungă la ei, au şi ieşit în uşă să-l întâmpine. Pe cei mai mulţi, învăţătoarele i-au convins să rămână în clasă să repete co­lindele şi poeziile, pentru ca moşul să fie mai darnic. De cum au ajuns însă darurile în sală, nu a mai fost chip ca cineva să-i oprească pe pitici, care au şi făcut cerc în jurul celor ce au împărţit darurile. Cei 63 de elevi şi copii de la grădiniţă au strigat toţi în cor „mul­ţumim Moş Crăciun“, aflând mai apoi de la directorul Gheorghe Iordache că anul acesta au fost mai bine de 50 de „moşi“ care le-au dăruit un strop de bucurie de sărbători. Doar un băiat l-a contrazis, şi a explicat sigur pe el că aceia sunt spiriduşi, iar Moş Crăciun este doar unul singur.

Şi micuţii de la Frumuşica au cântat co­linde şi au cântat „la mulţi ani“ pentru toţi cei care şi-au deschis sufletul şi au aşezat un dar sub pomul lor de Crăciun. Darurile au fost binevenite, mai ales că o parte dintre micuţi erau încălţaţi cu „gumari“ în care picioarele le îngheaţă de cum au făcut primii paşi dincolo de pragul casei.

Un Crăciun mai fericit pentru o familie cu 9 copii

Ultima oprire a moşului a fost la Costel Adruşca, tată a nouă copii, care locuiesc cu toţii într-o singură cameră. Au împodobit însă un brad de Crăciun artificial primit de prin sat, însă l-au ornat doar cu beteală, căci beculeţele nu ar avea cum să le aprindă de­oarece nu au energie electrică. Când ajun­gem cu darurile, era deja amiază, iar pe masă era răsturnată o mămăligă aburindă, care îi aşteapta pe micuţii ce nu au ajuns încă de la şcoală. 11 persoane dorm în trei paturi, iar pe jos, în loc de covoare, familia a întins două pături. Hainele şi produsele primite de la donatori au venit parcă drept răspuns al unei rugăciuni, căci copiii familiei au doar unul sau două rânduri de haine, şi nici acelea pentru a înfrunta frigul iernii.

Ce s-a cumpărat

Pentru cele două şcoli din comuna Mădârjac s-au cumpărat 104 perechi de ghetuţe din piele care au costat aproximativ 14.000 de lei, două televizoaredouă laptopuridouă imprimante şi toate accesoriile necesare pentru a putea fi puse imediat în func­ţiune au costat peste 7.500 de lei, căciu­liţeleşosetelemănuşile şi fularele pentru cei 104 copii au costat peste 4.500 de lei, au fost cumpărate bomboane în valoare de 1.000 de lei, iar rechizitele pentru cele două şcoli au ajuns la suma de aproximativ 4.000 de lei. În acest moment, în contul deschis pe numele Şcolii Mădârjac mai sunt 1.500 de lei care au fost viraţi cu întârziere, din aceşti bani urmând să fie achiziţionate materiale didactice pentru cele două şcoli.

Lista onorabilă a donatorilor

Corneliu Velişcu – uşi şi ferestre PVC pentru familia Buznea

Monica Negruţu – pachete cu haine

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi – 104 pachete cu dulciuri

Toader Chelaru – un televizor, haine şi 70 de lei

Firmă Bucureşti – pachete cu haine

Marlena – produse alimentare

Bogdan Alexa – 1.000 de lei

Anonim – 2.000 de lei

Anonim – 2.000 de lei

Best Cons Services – 1.500 de lei

Adriana Săvescu – 500 de lei

Clasa I C de la Şcoala „Titu Maiorescu“ – cărţi şi rechizite

Silvia – 100 de lei

Anonim – 100 de lei

G.V – pachete cu alimente şi bomboane

Virgil şi Liviu Stoica – pachete cu haine şi încălţăminte

Tudor Broşteanu – 150 de lei

Magda Negrea – 150 de lei

E.B – 100 de lei

Camelia Gavrilă – 800 de lei

Silviu Macovei – 500 de lei

Daniela Andronache – 50 de lei

Rodica şi Mitică – 100 de lei

Ana V. – 200 de lei

Iulian M. – 50 de lei

Radu Vicol – pachete cu haine

Compania Antibiotice – 1.500 de lei

Medic ieşean – 1.000 de lei

Anonim (ieşean) – 1.100 de lei

Constantin Harnagea – 200 de lei

O.D (ieşean) – 100 de lei

M.B (ieşeancă) – pachete cu haine şi jucării

Sorin Moisă – 1.200 de lei

Felicia A. – 50 de lei

Maria B. – 100 de lei

Violeta I. – 50 de lei

Maria V. – 100 de lei

Aurelia C. – produse în valoare de 130 de lei şi îmbrăcăminte

Ancuţa – îmbrăcăminte

Gabriela Vasilache – 500 de lei

Anonim (ieşean) – 200 de lei

Anonim (ieşean) – pachet cu haine şi jucării

Fundaţia Ecologică Green – 1.500 de lei

D.P.B (ieşean) – 100 de lei

Anonim (ieşean) – un televizor

D.F (ieşeancă) – 700 de lei

C.D (ieşeancă) – 500 de lei

M.P (ieşeancă) – 1.000 de lei şi pachete cu haine şi jucării

Marian Şerbescu – 500 de lei

Gabriel Mardarasevici – 3.000 de lei

Rodica (ieşeancă) – 200 de lei plus pachete

Anonim (ieşeancă) – 100 lei plus pachete

Ioan Zapodeanu – 2.000 de lei

Doru Adrian Pănescu – 1.000 de lei

TED Construct – 2.000

Viorel Blăjuţ – 2.500 de lei şi pachete în valoare de 2.500 de lei

Petru Movilă – 1.000 de lei

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 14 – pacheţele cu dulciuri şi fructe

Comentarii