De Business

Punem punctul pe știi

Gestul lui Ronaldo de la Euro 2020 nu a avut un impact direct asupra vânzărilor Coca-Cola

miercuri, 21 iulie 2021, 18:15
2 MIN
 Gestul lui Ronaldo de la Euro 2020 nu a avut un impact direct asupra vânzărilor Coca-Cola

Producătorul american de băuturi răcoritoare Coca-Cola Co nu a înregistrat niciun impact direct asupra vânzărilor sale, după ce în luna iunie fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle de Coca-Cola din faţa sa, în timpul unei conferinţe de presă la Euro 2020, a declarat miercuri directorul financiar de la Coca-Cola, informează Reuters.

Căpitanul Portugaliei este un adept al stilului de viaţă sănătos şi un oponent al băuturilor răcoritoare carbogazoase. Fotbalistul de 36 de ani a mutat sticlele de Coca-Cola în timpul unei conferinţe de presă şi a spus spre camere "Agua!" (apă), sugerând că oamenii ar trebui să bea apă. Gestul său a şters imediat câteva miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a grupului Coca-Cola.

"Trebuie să ai în vedere un orizont de timp lung cu privire la aceste parteneriate. Întotdeauna vor fi unele evenimente care nu se întâmplă aşa cum ţi-ai dori tu şi trebuie să le gestionezi ca atare", a declarat directorul financiar de la Coca-Cola, John Murphy. "Angajamentul nostru faţă de aceste turnee importante nu a fost afectat", a adăugat Murphy.

Miercuri, Coca-Cola şi-a îmbunătăţit estimările de vânzări şi profit pentru întregul an, în condiţiile în care cererea pentru băuturi carbogazoase şi-a revenit de la valorile minime din timpul pandemiei odată cu redeschiderea cinematografelor, restaurantelor şi stadioanelor.

Gigantul american Coca-Cola Co deţine o participaţie de 23,2% în Coca-Cola HBC, firma care îmbuteliază şi vinde băuturi marca Coca-Cola Co în 28 de ţări, printre care şi România.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii. AGERPRES

Comentarii