De Business

Punem punctul pe știi

Grindeanu: Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie

sâmbătă, 21 mai 2022, 09:24
1 MIN
 Grindeanu: Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie

Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie anul acesta, la aproape cinci ani de la demararea proiectului şi după patru ani de lucrări, a anunţat vineri, la Brăila, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, informează Radio România Actualități.

”Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist. Așa cum ne-au anunțat și constructorii, acea mică întârziere în montarea tablierelor va fi recuperată. Lucrările sunt plătite la zi, așa cum știți, de către noi, de către CNAIR. Drumul spre Măcin va fi dat și de asemenea, din Brăila, drumul spre Tulcea va fi pe parcursul anului 2022. Bineînțeles că asfaltat!”, a spus ministrul.

Stadiul lucrărilor este acum la 63,10%. Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va avea o lungime de 2 kilometri, o înălţime de 200 de metri şi o lăţime de 31 de metri. Va cuprinde patru benzi de circulaţie.

Podul fi cel mai mare pod din România şi al treilea din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii. Este cea mai scumpă construcţie de acest gen din istoria României de după Revoluţia din 1989, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării, după Porţile de Fier.

Comentarii