Pentru rolul din John Wick 3,

Halle Berry s-a antrenat șase luni pentru a deveni instructor de câini lupi Malinois

marți, 21 mai 2019, 09:47
3 MIN
 Halle Berry s-a antrenat șase luni pentru a deveni instructor de câini lupi Malinois

Antrenamentele s-au făcut sub supravegherea lui Andrew Simpson, cel care a coordonat scenele cu lupi din seria Urzeala Tronurilor

În noul film din seria John Wick, actrița americană Halle Berry (52 ani) joacă rolul unei asasine care s-a retras la pensie, undeva în Maroc, și trăiește fericită împreună cu doi superbi câini, rasa Ciobănesc Belgian Malinois. Keanu Reeves, și el fost pensionar asasin, i-a supărat pe toți confrații săi iar acum pe capul său s-a pus o recompensă imensă, așa că vine să-i ceară ajutorul Sophiei (numele personajului jucat de Halle Berry) . Sophia n-are ce face, îi este datoare lu Keanu, așa că îl ajută și ea cum poate când apar cohortele de asasini care vor să-l ucidă lui Keanu. Mai dă un pumn ici, un picior colo, mai împușcă, mai înjunghie și pune și câinii pe dușmani.

Pentru acest rol, Halle Berry a trebuit să se antreneze câteva luni în arte marțiale, a tras în poligon probabil câteva mii de gloanțe din arme automate, dar a devenit și instructor de câini de pază / atac. Ideea regizorului a fost că acei câini trebuie să asculte comenzile actriței, nu să urmărească indicațiile unui instructor ascuns în spatele camerelor de luat vederi. De aceea Halle Berry, timp de șase luni, câte trei ore pe zi, a lucrat împreună cu un instructor de câini de la Hollywood (cel care s-a ocupat și de scenele cu lupi din serialul Urzeala Tronurilor) și cu cinci pui de Malinois.

Într-un interviu pentru publicația The Collider, regizorul seriei John Wick, declara:

"Când într-o scenă dintr-un film un câne că atacă, el nu joacă, nu simulează, el chiar atacă. Câinele nu știe că este un film, e un animal care atacă determinat 100% să muște, să sfâșâie, să doboare adversarul. Noi n-am vrut asta de la câinii noștri – i-am luat de mici și i-am antrenat astfel încât interacțiunea cu cascadorii să fie ceva distractiv, să fie un joc. Am găsit aceste aceste animale frumoase, cinci câini malinois belgieni, foarte inteligenți și cu abilități fizice extraordinare. De fapt, am avut audiții pentru câini timp de câteva luni. I-am adus din toate colțurile Statelor Unite la Los Angeles și timp de cinci luni i-am pregătit să facă o serie de cascadorii cu oamenii. Halle Berry însăși a fost implicată la fiecare pas – ea a petrecut mult timp cu câinii, devenind instructorul lor, pentru a maximiza realismul a ceea ce vedeți pe ecran. Când un câine pe ecran o pe ascultă Sofia (personajul lui Halle Berry), acest lucru e real. "

Chad Stahelski, regizorul seriei John Wick, el însuși un fost cascador trecut la regie, se declară a fi un mare iubitor de câini. De altfel toate cele trei filme din serie au legături cu câinii – în primul film, Keanu Reeves primește de la iubita sa soție (care moare de o boală terminală) un pui adorabil de Beagle. Numai că fiul unui mafiot îi omoară cățelul, iar Keanu Reeves pornește într-o lungă acțiune de răzbunare, care a ajuns, iată, la al treilea episod. În trailerul pentru John Wick 3, după o lungă serie de bătăi, împușcături, urmăriri cu mașini, cu calul, cu motociclete, explozii, nebunii, apare și Angelica Houston care rostește o replică memorabilă  "…Și toate astea doar pentru un cățel?"

(de la momentul 2:36 puteți vedea câinii în acțiune!)

Comentarii