HARTĂ: Locurile în care se petrec cele mai multe accidente de circulație mortale

joi, 05 august 2021, 21:24
1 MIN
 HARTĂ: Locurile în care se petrec cele mai multe accidente de circulație mortale

Un geograf de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Vicențiu Robert Gabor, a realizat o hartă cu locurile în care se produc cele mai multe accidente de circulație mortale.

"Accidentele rutiere au un caracter social, multe dintre acestea se petrec în funcție de comportamentul indivizilor în societate, cele mai multe accidente rutiere se petrec după ora 17:00, atunci când salariații se întorc acasă de la muncă, fie ca șoferi, fie ca pietoni.

În week-end se petrec cele mai multe accidente rutiere cu decese, explicațiile pot fi variate în funcție de perspectiva de analiză a fenomenul. Indivizii sunt fie mai imprudenți în această perioadă, fie densitatea indivizilor în spațiul public crește exponențial la sfârșit de săptămână (pot fi și ambele împreună).

Accidentele rutiere sunt puternic corelate de intensitatea cu care este utilizat autovehiculul în perioada anului, cele mai puține accidente rutiere sunt înregistrate în luna februarie, atunci când autovehiculul nu este folosit din cauza condițiilor meteorologice, iar în luna august când și fluxurile rutiere cresc în interes turistic, accidentele rutiere ating un maxim anual", explică geograful în analiza sa.

Citiți textul integral pe Facebook.

Comentarii