Horia Sabo, fără drept de semnătură!

vineri, 14 decembrie 2018, 02:43
3 MIN
 Horia Sabo, fără drept de semnătură!

 

Directorul general al Politehnicii nu mai are putere la club . Consiliul Director a cerut încă o dată rezilierea pe cale amiabilă a contractului de asociere cu Horia Sabo

Primăria Municipiului Iaşi a găzduit ieri o conferinţă de presă maraton, susţinută de primarul Iaşului, Mihai Chirica, preşedintele executiv al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie şi preşedintele Consiliului Director al clubului, Leonid Antohi.

Principala informaţie anunţată a fost retragerea dreptului de semnătură a directorului general al Politehnicii, Horia Sabo. Ambrosie a mai anunţat că a stopat demersurile legate de situatia directorului general şi a tatălui său, Laurenţiu, în Consiliul Director. În plus, primarul şi preşedintele au cerut, încă o dată, rezilierea pe cale amiabilă a contractului de asociere încheiat în vară cu Sabo.

Principalele reproşuri adresate directorului general au fost legate de unele declaraţii precum şi de randamentul financiar pe care l-a avut în fruntea Politehnicii. Conform lui Chirica, Sabo a adus până acum în club 40 000 de lei, sub formă de împrumut, neprecizându-se câţi bani a atras omul de afaceri băimărean din sponsorizări. Ambrosie a spus că Sabo a consumat, împreună cu echipa lui, 988 000 de lei de când a venit la Iaşi. Directorului general i s-a imputat faptul că nu şi-a pus un salariu simbolic, cum are Hagi la Viitorul, că şi-a premiat tatăl, director economic la Poli, cu 8 000 de lei şi apoi cu 5 000 de lei, că i-a dat directorului comercial Iuliano Ene 7% din toate contractele de publicitate încheiate, că l-a împrumutat pe Aurelian Simion cu 46 000 de lei, managerul PR  decontând 240 de litri de motorină pentru o deplasare la Bucureşti şi că directorul sportiv Tibor Selymes a fost salarizat din două surse.

Un alt semn de întrebare ridicat de Ambrosie este legat de împrumutul de circa 800 000 de lei făcut de Sabo, în numele clubului, de la Traian Neagu, pe 28 noiembrie, existând suspiciunea că jucătorul Kamer Qaka a fost pus gaj la acest împrumut.

Conform surselor “Ziarului de Iaşi”, împrumutul este garantat de a doua rată din drepturile de televizare pentru acest sezon, care va fi încasată luna viitoare.

În cazul în care Sabo va refuza rezilierea pe cale amiabilă a contractului, Ambrosie a anunţat că vor fi urmate alte căi de întrerupere a colaborării. “Investitorul nu a fost investitor, ci consumator! Noi, de la Primărie, suntem investitori, prin banii pe care-i dăm Centrului de Copii şi Juniori şi prin infrastructura pusă clubului la dispoziţie. Şi Costel de la sculărie putea împrumuta clubul. Dacă nu se va rezilia pe cale amiabilă, probabil se va merge în justiţie” a mai spus Chirica.

Sabo nu a replicat ieri acuzelor aduse. Există posibilitatea ca directorul general să organizeze o conferinţă de presă, în care va răspunde acuzelor şi îşi va prezenta punctul de vedere legat de ceea ce s-a întâmplat la Poli de când a venit la club.

Comentarii