Horia Tecău, în eclipsă de formă

miercuri, 06 februarie 2019, 02:43
3 MIN
 Horia Tecău, în eclipsă de formă

 

Cel mai bun jucător român de dublu, a fost eliminat din turneul de la Sofia, din postura de prim-favorit. A pierdut şi Copil la dublu, probabil, cu gândul la Verdasco

Ziua de ieri a turneului de tenis de la Sofia nu a fost deloc bună pentru Marius Copil şi Horia Tecău, în proba de dublu. Copil, care a evoluat alături de maghiarul Marton Fucsovic, a avut în faţă o pereche cvasinecunoscută formată din  taiwanezul Hsien Cheng Peng (fratele jucătoarelor Hsieh Su Wei şi Hsieh Yu Chieh) şi indonezianul Christopher Rungkat. Dintre ei, Hsieh (27 de ani) câştigat turneul de la Wimbledon, în 2008, US Open, în 2009, Australian Open, în 2008 şi 2009, toate la dublu juniori. Cuplul asiatic a câştigat cu scorul de 7-6, 6-4. Primul set a fost foarte echilibrat, fiecare echipă având câte trei mingi de break nefructificate. Chiar dacă au servit împreună nouă aşi (adversarii nu au reuşit vreunul) şi au condus cu 4-3 în tiebreak (având un mini-break în faţă), Marius şi Marton au pierdut următoarele patru puncte şi adversarii şi-au adjudecat prima parte a meciului. Setul secund a fost dominat complet de Cheng Peng şi Christopher, care au făcut două break-uri şi şi-au păstrat de fiecare dată serviciul, impunându-se după doar 17 minute de joc. Ne aşteptam, poate, ca Marius să fie “răzbunat” de Horia Tecău, cu partenerul său tradiţional, Jean-Julien Rojer, alături. Aceştia, favoriţi nr. 1, trebuiau să treacă pe echipa Denîs Molceanov / Igor Zelenay (Ucraina / Slovacia) pentru a se întâlni cu Hsieh şi Rungkat, însă Horia (34 de ani) şi Juls (37) au cedat cu 4-6, 6-7. În acest meci s-a înregistrat un singur break, în primul set, pentru Molceanov şi Zelenay. În tie-break-ul celui de-al doilea set, Tecău şi Rojer au condus cu 3-1 şi 5-3, dar cuplul slav a revenit şi a câştigat la a treia minge de meci cu 9-7!

La simplu, s-au înregistrat câteva surprize: georgianul Nikoloz Basilaşvili (22 ATP) a fost învins, scor 6-7, 5-7, de veteranul german Daniel Brands (180 ATP), însă se pare că a fost o problemă cu gruzinul, care a abandonat apoi la dublu. Apoi, germanul Yannick Maiden (121) l-a învins cu 6-4, 7-6 pe francezul Adrian Mannarino. Alte rezultate: Jan-Lennard Struff (Germania) – Stefano Travaglia (Italia) 6-4, 6-3; Matteo Berretini (Italia) – Denis Istomin (Uzbekistan) 6-4, 7-6; Robin Haase (Olanda) – Dimităr Kuzmanov (Bulgaria) 6-2, 6-4; Gaël Monfils (Franţa) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-4. Marius Copil, care a trecut în turul II după ce l-a învins pe elveţianul Stan Wawrinka, a ajuns anul precedent în finală, fiind învins de bosniacul Misra Bazic. Marius aşteaptă învingătorul meciului dintre Fernando Verdasco (26)  şi bulgarul Aleksandăr Lazarov pentru a-şi afla viitorul adversar. Favoritul principal al turneului sofiot este rusul Karen Hacianov (12 ATP) care l-ar putea întâlni în sferturi pe Marius.

* Celălalt turneu important al săptămânii are loc la Montpellier, cu francezul Lucas Pouille ca favorit principal. Iată câteva rezultate: Ernests Gulbis (Letonia) – Hubert Hurkacz (Polonia) 6-4, 7-6; Antoine Hoang (Franţa) – Steve Darcis (Belgia) 6-1, 6-2; Filip Krajinovic (Serbia) – Nicolas Mahut (Franţa) 7-6, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Matthias Bachinger (Germania) 5-7, 6-3, 6-3.

 

 

 

Comentarii