Hub academic proiectat de studenţi ieşeni. Un spaţiu din Tudor îşi va schimba total aspectul

sâmbătă, 16 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Hub academic proiectat de studenţi ieşeni. Un spaţiu din Tudor îşi va schimba total aspectul

Studenţi români şi internaţionali participă la un curs intensiv la finalul căruia vor proiecta un hub academic modern în cadrul Şcolii Internaţionale de Vară „The hubs and the bees, design the perfect academic hive!”. La finalul celor două săptămâni de lucru, hubul academic proiectat de către studenţi va prinde viaţă: un spaţiu din clădirea TEX 6 a Facultăţii de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, de la TUIASI, va fi reamenajat în funcţie de ideile, conceptul şi proiectul tinerilor participanţi.

Şcoala Internaţională de Vară „The hubs and the bees, design the perfect academic hive!”, organizată de BEST Iaşi cu sprijinul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) adună un număr impresionant de studenţi români şi internaţionali. TUIASI sprijină organizarea Şcolii Internaţionale de Vară în special prin asigurarea şi implicarea trainerilor, patru profesori, dintre care doi sunt beneficiari ai burselor Fulbright, burse de studiu în SUA.

„Aceste şcoli de vară de două săptămâni sunt gândite astfel încât să deprindă anumite competenţe de la profesori, care îi vor ghida prin mai multe metode de lucru. Profesorii pe care îi vor cunoaşte au competenţe neaşteptate. În mod normal, într-o universitate tehnică te aştepţi ca inginerii să se comporte «inginereşte», adică să folosească argumente din practică şi teorie. Colegii mei vin cu un background de arhitectură neconvenţională, antreprenoriat, marketing, management”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.

Drd. arh. Oana Stanciu a subliniat importanţa spaţiului de lucru vorbind din experienţa de arhitect. Spre exemplu, aceasta a explicat că este important felul în care avem aranjat biroul, cum stăm pe scaun, toate fiind elemente necesare pentru a crea „o bază”, astfel încât spaţiul să fie organizat într-un mod cât mai eficient, care să permită dezvoltarea creativităţii. La finalul perioadei de implementare, tinerii vor amenaja spaţiul din cadrul Facultăţii de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, de la TUIASI. 

Comentarii