I-am găsit pe cei mai rapizi traseişti politic din Iaşi. Dezertarea are consecințe

vineri, 14 august 2020, 01:59
2 MIN
 I-am găsit pe cei mai rapizi traseişti politic din Iaşi. Dezertarea are consecințe

Un consilier PSD care a ajuns aici de la PDL ca să nu piardă „ciolanul“, dar şi ultimul ales de la ALDE au trecut la PMP.

Apropierea alegerilor se resimte şi în Consiliul Judeţean. Dacă, în judeţ, câţiva primari PSD din comune, şi chiar municipiul reşedinţă, au trecut la PNL, în CJ, primii consilieri au dezertat ieri la PMP.

Coaliţia care a dominat până acum Consiliul Judeţean a avut parte de un şoc la şedinţa de plen de ieri: doi dintre consilieri – unul de la PSD, celălalt de la ALDE – au votat de partea opoziţiei. Două proiecte importante de hotărâre au picat astfel, ceea ce l-a făcut pe preşedintele Maricel Popa să anunţe o şedinţă extraordinară la începutul săptămânii viitoare. „Să numiţi un alt consilier“, i-a cerut el liderului grupului PSD, Cristian Stanciu.

Radu Ursanu şi-a surprins colegii de la PSD votând de partea opoziţiei. El a recunoscut că a bătut palma cu PMP. „Pot vota cu liberul arbitru. Nu înseamnă că, dacă sunt consilier PSD, am votul de turmă“, a declarat el, adăugând că este vicepreşedinte la Partidul Mişcarea Populară.

De altfel, el a venit în PSD din PDL în mandatul trecut, când era directorul Regionalei ieşene de Poştă. Ursanu şi-a pierdut atunci jobul de director, dar l-a ocupat din nou la începutul acestui an. Potrivit surselor noastre, numele lui apare pe locul 3 în lista candidaţilor PMP la CJ la alegerile din 27 septembrie.

Nu este singura achiziţie a PMP. Tot ieri, ultimul consilier pe care îl mai avea ALDE, Elena Zaharia, a bătut palma cu cei de la Mişcarea Populară. Amintim că celălalt membru din CJ al Alianţei, Victor Chirilă, a bătut deja palma cu Verzii.

Elena Zaharia, care a depus jurământul în martie, preluând mandatul eliberat de Ioan Stoian („transferat“ în Consiliul de Administraţie al Apavital), a dus astfel grupul PMP din CJ la cinci membri. Neoficial, pentru că, dacă ar demisiona din ALDE, şi-ar pierde mandatul.

La rândul lui, Radu Ursanu ne-a spus că nu va demisiona din PSD, ceea ce va face practic imposibilă înlocuirea sa în grupul politic social-democrat din CJ, aşa cum a cerut preşedintele Popa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii