Iaca lista ieşenilor care îi dau sfaturi celui mai tare din parcarea de la Guvern!

joi, 03 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 Iaca lista ieşenilor care îi dau sfaturi celui mai tare din parcarea de la Guvern!

Iacătă, stimaţi telespectatori, olecuţă de aritmetică politică pe astăzi, ca să vedeţi cât de influent ar trebui să fie Iaşul la Guvern pe hârtie, dar nu este şi pe răboj, acest aspect din urmă simţindu-l de altfel toţi dintre noi pe pielea noastră tăbăcită de locuitori pe malurile Bahluiului. 

Voi ştiaţi, de-un par egzamplu, că din cei 20 de conţilieri personali ai premierului gheneral Ciucă nu mai puţin de 4 (patru, four, quatre, cetâri) sunt ieşeni? Adicătelea, la nivel de sfătuitori ai omului din ţară care are pe mână cei mai mulţi bani, publici, evident, Iaşul ar deţine o felie de 20 la sută, nu-i aşa? Asta în condiţiile în care vorbim de un judeţ din cele 40 ale ţării, ceea ce înseamnă 1 din 40 egal 2,5 la sută. Adicătelea Iaşului i s-ar cuveni o influenţă de doar 2,5%, însă are una de 20% în materie de influenţat premierul, adicătelea una de opt ori mai mare.

Vă daţi seama ce influenţi ar trebui noi să fim, stimaţi telespectatori? Dar, staţi puţin: noi nici măcar un şef la derecţiunea de finanţe din propriul judeţ nu ne putem pune, că vine madama aia de la Botoşani să ne dea specialistul, iar Ciorăpel de la Neamţ roteristul… Vai, vai, vai: oare unde am greşit noi socoteala?

Poftim: ca să aveţi pe cine sudui!

Dar staţi puţin şi nu mânaţi, căci am uitat să vă spunem cine sunt conţilierii aceia ai lui Ciucă legaţi ombilical de Iaşi!

Primul este cel pe probleme strategice, zice-se că oferit de anumiţi băieţi cu ochi albaştri, Iulian Chifu, fostul consilier al lui Băsescu pe aceleaşi probleme. Al doilea este chiar Alex Muraru, deputat şi şef al PNL Iaşi, fratele geamăn al fostului consilier al lui Iohannis, acum ambasador la americani. Al treilea este doftorul chirurg şi fost menistru Victor Costache, acum refugiat profesional în munţii Braşovului, la un spital privat. Şi, în sfârşit, ultimul pe listă, ex-ieşeanul stabilit la Vaslui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, om cu ancore foarte bune la Iaşi, în politichie şi nu numai.

Ei, poftim, de-acuma, dacă tot îi ştim, măcar să avem pe cine sudui. Staţi deci pe-aproape, că revenim cu datele de contact!

Iaca şi procentele

Apropo de gheneralul Ciucă, nu ştim dacă aţi văzut ultimele sondaje de încredere, dar acesta, oricât ar fi el de prost vorbitor, se află în topul preferinţei românilor în două studii credibile diferite. Nu, nu vă gândiţi la procente de 60-70% cum aveau Ciorbea, Emil sau marinerul când erau pe val!

La gheneral vorbim de un mic, ruşinos şi păduchios procent de 22%, care însă îl ţine în top, pentru că ceilallţi, gen Iohannis, Ciolacu sau Cîţu, au pe la 10-15%, adicătelea un fel de zero barat în politică. Mna, cam pe-aicea stăm cu conducătorii: să nu ziceţi că nu v-am spus, în caz că, ştiţi voi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii