Iată echipa câştigătoare a lui Chirica! Una a venit îmbrăcată ca la cumătrie, altul ca la meci

sâmbătă, 21 ianuarie 2023, 02:50
3 MIN
 Iată echipa câştigătoare a lui Chirica! Una a venit îmbrăcată ca la cumătrie, altul ca la meci

Nu ştim dacă aţi observat, mai ales prin mediul online, dar, după votul dat pentru bugetul local, atât premarele cât şi principalii lideri liberali ieşeni au postat această poză victorioasă, cu echipa PNL Iaşi din CL (cu două absenţe, din ce vedem). 

Nu intrăm acuma în analize politice, trădări, alea-alea, ci, uichend fiind, am zis să ne mărginim la o analiză mai superficială: despre ţoale. Aşadar analizăm, apoi parlamentăm:

Uitaţi şi voi la ăia doi, cum au venit la şedinţa de plen: una parcă e venită la nuntă, sau la cumătrie mai degrabă după permanent, iar ăla din dreapta parcă-i venit direct de pe terenul de miuţă. Cine-s panglicarii? Păi, mădămica aia, Dana Tăutu, a ajuns acolo în baza prieteniei soţului cu Chiricoi, premarele cărând-o de altfel după el şi prin PSD, iar acum şi prin PNL, ca să aibă un vot la comandă fără glagorie proprie. De altfel, duduca e cunoscută încă de pe vremea când presta la o televiziune de partid și de stat, pe vremuri când politichia la Iași se făcea cu bâta, nu cu floreta. Cam ăsta e omul, deh. Celălalt, fost şef pe la IML, e conţilier cam tot aşa: dus de Chiricoi după el, deşi de data asta vorbim de un ales ce are cel mai mare venit de la stat dintre toţi.

Dar, în fine… Băi, dom’ şăf, zi-le nene cum se vine acolo şi ce e aia ţinută office! Nu de alta, dar din respect pentru alegători: le arăţi că vii la muncă, nu la panaramă. Dar, în fine, cin’ să le zică: voi n-aţi văzut cu ce caţaveici umblă şi Mihăiţă pe el, în zi de sărbătoare? |ştia mai au puţin şi ne râd în nas, cum făcea premarele Mazăre mai an, îmbrăcat ca un circar. Doamne-fereşte, să nu ajungă tot ca el! Adicătelea la bronzat prin Madagascar voim a zice…

Poc-poc, în uşă la Tik-tok…

Haideţi şi înc’ o picanterie pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă am început tot cu dintr-astea! Cică la începutul săptămânii, când la Iaşi au fost acele ore de foc de dimineaţă în premărie, atunci când urma să se stabilească dacă useriştii din conţilul local vor veni sau nu la comiţii, ca să asigure cvorumul şi să-l servească pe Chirica cu bugetul, cică unii conţilieri îl sunau de zor pe dipotatul USR de Iaşi Philiphe Tik-Tok, ca să îi coordoneze în anumite situaţii neprevăzute, apărute între timp. Numai că, deşi au sunat ore bune, omul nu răspundea neam, luni dimineaţă fiind deja, şi după ora 9.

Gurile rele dar parfumatela subsuori zic că abia după ora 11 sună Tik-Tok înapoi, cu glas dogit, ce părea şi rupt de somn, scuzându-se că nu a răspuns mai devreme că, zice el, “eram într-un postcast”. Of, of, off… Mister Drulă, pe mâna cui laşi Iaşul, musiu?

Iaca şi poza zilei!

Iaca şi poza zilei, stimaţi telespectatori, poză care face haz de necaz de câteva zile prin mediul online, în contextul importantului Forum de la Davos. Acolo unde Maia Sandu s-a întâlnit şi a avut discuţii tet-a-tet foarte cordiale din ce s-a văzut pe poze cu mai mulţi şefi de stat şi oameni extrem de influenţi la nivel mondial, fiind de altfel foarte aplaudată acolo, în timp ce al nostru n-a ieşit din ţară estimp, n-a scos niciun cuvânt nici măcar despre chestiunile presante ale zilei. Cam asta e marfa, cu asta defilăm…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii