Iată-l pe cel mai perseverent infractor din traficul ieşean!

luni, 23 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Iată-l pe cel mai perseverent infractor din traficul ieşean!

Un şofer din Vlădiceni le-a scos peri albi poliţiştilor, care s-au plictisit să-l tot oprească pentru a-l prinde fără permis. Condamnat deja de două ori, într-una dintre dăţi cu executare, a mai fost condamnat acum şi a treia oară.

În ultima zi a lunii octombrie 2015, poliţiştii rutieri au oprit o Toyota al cărei şofer vorbea la telefon în timpul mersului, fără a folosi un dispozitiv de tip hands-free. Şoferul nu avea permisul de conducere la el, fiind legitimat cu ajutorul cărţii de identitate.

Când au intenţionat să introducă procesul-verbal în baza de date însă, au constatat că C. G. P. avea de 5 luni suspendat dreptul de a conduce. Fusese depistat în aprilie conducând cu o viteză care depăşea cu peste 50 km/h viteza legală, iar permisul îi fusese ridicat pentru trei luni.

Ulterior, în iulie, a fost oprit din nou, pe raza satului Moreni din comuna Prisăcani, poliţiştii constatând că nu avea permis. Cu toate acestea, bărbatul a continuat să conducă. În iulie 2017 a fost prins iar fără permis şi băut, şoferul refuzând să îi fie prelevate probe.

Trimis în judecată, C. G. P. a fost condamnat în ianuarie 2016 la 6 luni de închisoare, dar cu amânarea executării pedepsei. Un al doilea dosar, pentru conducere fără permis şi refuzul prelevării de probe biologice, s-a soldat cu o condamnare la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie.

A fost eliberat condiţionat, când mai avea de executat 144 de zile de închisoare. La judecarea faptei din octombrie 2015, magistraţii Tribunalului au luat în calcul faptul că fapta fusese comisă înaintea altora pentru care bărbatul fusese deja condamnat.

Ei s-au raportat şi la faptul că C. G. P. este tatăl a doi copii minori, încadraţi în grad grav de handicap şi, ca administrator de firmă, este cunoscut în comunitate drept o persoană serioasă, neavând alte probleme penale.

Judecătorii nu au considerat necesar să-i aplice o nouă condamnare cu executarea în regim de detenţie, mulţumindu-se cu aplicarea unei pedepse de 1 an şi 9 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentinţa a fost atacată de inculpat, Curtea de Apel urmând să se pronunţe luna viitoare. 

Comentarii