Ieşenii, la trei puncte de fericire

luni, 10 decembrie 2018, 02:43
4 MIN
 Ieşenii, la trei puncte de fericire

Poli Iaşi – Dunărea Călăraşi 1-0 (1-0), în etapa a XVIII-a a Ligii I de fotbal. Succesul cu modesta echipă nou-promovată nu a fost scutit de emoţii, oaspeţii având mai multe ocazii mari, inclusiv o bară în minutul 77. După ce a strâns şapte puncte în ultimele trei etape, Poli a reintrat în cursa pentru play-off

 

 

 

Poli: Rusu – Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac – Platini (’80 – Bosoi), Petre (’68 – Panţîru), Sanoh (’74 – Zaharia) – Bekui. Antrenor: Flavius Stoican.

Dunărea: Lungu – Ţenea, Dobrosavlevici, Şeroni, Mendy – Kanda (’46 – Honciu), Cucu, Bourceanu (’68 – Souda), V. Munteanu – A. Munteanu, Clemence (’46 – Mediop). Antrenor: Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: Sanoh (’48), Panţîru (’81).

Arbitri: George Rădulescu; Mihai Marica, Marius Marchidanu.

 

1-0, min. 33: Platini îi pasează lui Bekui, acesta lobează peste apărarea oaspeţilor, până la acelaşi Platini, care trece de Lungu şi înscrie.

 

 

Politehnica Iaşi nu a irosit posibilitatea de a reintra în calculele pentru play-off. Ieri, gruparea ieşeană a trecut de modesta formaţie Dunărea Călăraşi, care a promovat în vară în elită, premieră în istoria clubului. Poli a a ajuns, cel puţin până azi, la trei puncte de locul VI, ţinta minimă a acestui sezon.

Succesul nu a fost obţinut facil, Poli având destule emoţii încă din start. Prea relaxaţi în defensivă, moldovenii le-au dat posibilitatea oaspeţilor să aibă trei ocazii importante în zece minute. Dunărenii şi-au arătat însă limitele în fazele amintite, ratând din poziţii clare: Clemence (’10) a scăpat singur cu portarul şi a tras slab, Kanda (’12) nu l-a putut învinge pe Rusu de la şase metri, iar Al. Munteanu (’19) a şutat şi el modest din careu. Şi în atac Poli a avut ceva probleme, absenţele golgeterilor Flores şi Cristea, cei care marcaseră jumătate din golurile Iaşului în acest sezon, simţindu-se din plin. Dezgheţul a apărut până la urmă, Platini, care ratase din poziţie clară în minutul 10 şi îl întinsese pe Lungu în minutul 28, finalizând o acţiune frumoasă, în care a colaborat cu Bekui, în minutul 33.

Iaşul putea să-şi facă viaţa mai uşoară în actul secund, însă Lungu a parat spectaculos şutul bun expediat de Gallego (’53). Replica oaspeţilor, care nu mai câştigaseră din etapa a VIII-a, a venit prompt, Mediop trimiţând peste de la 8 metri peste patru minute. Poli a slăbit apoi ritmul pe final, permiţând călărăşenilor să preia controlul jocului. Rusu a avut însă noroc la un şut centrare trimis prin faţa porţii în minutul 73 şi la şutul puternic trimis de Honciu peste patru minute, pe care l-a deviat în bara transversală.

S-a terminat astfel 1-0, Dunărea a bifat al patrulea eşec consecutiv, iar Iaşul a pus punct unei secete de două luni şi jumătate acasă, apărută după succesul cu Dinamo, de pe 21 septembrie, perioadă în care a suferit cinci eşecuri (patru în campionat şi unul în Cupa României) şi a bifat o remiză.

 

Kerezsy în locul lui Stoican

 

^ Gazdele au fost conduse de pe margine de antrenorul secund Adrian Kerezsy. “Principalul”, Flavius Stoican, a stat în tribună după ce a fost eliminat etapa trecută, la Botoşani. ^ În minutul 72, oaspeţii au cerut henţ după un şut al lui Mediop respins de Frăsinescu, ieşeanul fiind în careu. ^ Frăsinescu a fost căpitanul Politehnicii în condiţiile în care Cristea a lipsit. ^ O ceaţă densă s-a lăsat brusc, pe finalul partidei. ^ Panţîru a revenit la Poli după ce în ultimele două runde nu a fost inclus în lotul de 18. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Cobrea, Mihăescu, Enoh şi Danale. ^ Cum titularul postului de portar la oaspeţi, Cătălin Straton, este accidentat, Cezar Lungu a prins echipa, din nou, la Dunărea. Lungu a apărat în sezonul 2012-2013 la Poli. ^ Auditul comandat de Consiliul Director al Politehnicii a fost finalizat. Conform preşedintelui executiv al clubului, Adrian Ambrosie, datele vor fi făcute publice la mijlocul săptămânii. Conform unor surse, auditul va fi folosit în încercarea de a-l înlătura de la club pe directorul general Horia Sabo. Acesta a lăsat de înţeles că va contesta rezultatele. Sabo susţine că nici nu a discutat cu reprezentanţii firmei care a verificat datele clubului şi că va cere o altă analiză, făcută de o societate neutră.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Adrian Kerezsy: “Am pregătit meciul împreună cu Flavius, nu a fost nevoie să ne consultăm pe parcursul partidei. A fost o victorie importantă, care ne duce aproape de play-off. Nu a fost simplu fără Cristea şi Flores, golgeterii noştri, însă cei care au intrat au făcut un meci bun. Sperăm să avem linişte în continuare şi să scoatem maxim în ultimele două partide din acest an”.

Dan Alexa: “De obicei, nu prea ne creăm ocazii. Astăzi am avut mai multe. De trei ori în prima repriză, singur cu portarul, bară în repriza a doua. Din păcate, nu am înscris şi am pierdut un nou meci. E greu să joci cu jucători care au venit din Liga a doua. În iarnă vom aduce jucători care să facă diferenţa. Retrogradarea se va juca în play-out, nu acum. Am încredere că vom scăpa”.

 

Comentarii