IMAGINI: Cum s-a produs accidentul grav din Hălceni dintre un Volvo şi o autoutilitară

marți, 03 august 2021, 02:00
2 MIN

Cei doi pasageri din Volvo răniţi grav în accidentul rutier de aseară, de la Şipote, se întorceau acasă de la muncă. Şoferul de 67 de ani şi pasagerul de 25 lucrau la o fermă aflată la câţiva kilometri depărtare şi mai aveau puţin şi ajungeau acasă.

Fănică Ciornei are 67 de ani, iar familia şi unicul copil, un băiat, îl aşteptau să ajungă acasă, în satul Chişcăreni, din comună. Tânărul de 25 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta al maşinii este din satul Hălceni. Ei erau colegi de serviciu la o fermă din apropiere, şi de multe ori se întorceau împreună acasă.

Ieri seară, drumul către familie le-a fost oprit brusc după ce au fost implicaţi într-un accident rutier grav petrecut la intrarea în localitatea Hălceni. Maşina în care se aflau cei doi, un Volvo, s-a ciocnit frontal cu o autoutilitară Citroen pe DJ 282 C, ambii pasageri fiind rămaşi încarceraţi între fiarele contorsionate şi găsiţi grav răniţi de salvatorii ajunşi la faţa locului.

Martorii de la faţa locului au spus că maşina Volvo circula cu viteză, înspre satul Hălceni, şi că ar fi avut peste 100 de kilometri la oră. Sosiţi la locul accidentului, salvatorii l-au găsit pe şoferul în vârstă de 67 de ani cu multiple leziuni, fiind transportat la spital de către un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Pasagerul de pe scaunul din dreapta, tânărul de 25 de ani, a fost găsit de medici în comă, fiind intubat la faţa locului şi transportat de urgenţă la UPU Sfântul Spiridon cu un elicopter SMURD. Şoferul din autoutilitara Citroen a scăpat cu răni ceva mai uşoare, fiind găsit de salvatori conştient şi cooperant la locul accidentului, iar ulterior a fost transportat şi el la o unitate medicală din municipiul Iaşi cu ajutorul unui echipaj SAJ.

Comentarii