În acest weekend are loc Festivalul Străzii Lăpuşneanu. A fost la un pas să fie amânat

sâmbătă, 19 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 În acest weekend are loc Festivalul Străzii Lăpuşneanu. A fost la un pas să fie amânat

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Străzii Lăpuşneanu, eveniment organizat de Ateneul Naţional din Iaşi, se va desfăşura în acest weekend la Iaşi, manifestările din cadrul festivalului fiind prezentate ieri, 18 septembrie, în cadrul unei conferinţe care a avut loc în curtea Muzeului Unirii.

„Anul acesta, cea de-a doua ediţie a festivalului a fost foarte aproape de a fi amânată, dar între o amânare şi o ediţie mai restrânsă, în care se respectă în primul rând această siguranţă impusă de către pandemie, am ales a doua variantă şi nu pot decât să le mulţumesc gazdelor noastre, Muzeul Unirii şi Complexului Muzeal Naţional Moldova şi datorită partenerilor noştri care au înţeles ca în fiecare an care au înţeles că acesta nu este un proiect al Ateneului, ci un proiect al comunităţii, care doreşte să reînvie şi mai mult această stradă de epocă şi poate una dintre puţinele străzi care aminteşte de Iaşul de altădată”, a precizat managerul Ateneului, Andrei Apreotesei.

Parteneri în cadrul acestui festival sunt Muzeul Unirii, prin Complexul Muzeal Naţional Moldova, Muzeul Muncipal „Regina Maria”, dar şi Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. În cadrul acestui proiect, duminică, de la ora 16.00, trupa de dans „The Sky” a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi va susţine o reprezentaţie artistică la Muzeul Unirii, în cadrul festivalului. Printre activităţi se numără şi programe pregătite la Galeriile „Grumăzescu”, proiecţii de film care amintesc de Iaşul de odinioară, dar şi recitaluri de muzică şi poezie.

Partener în cadrul acestui proiect este şi Fundaţia „Lions” (Lions Club Iaşi), o asociaţie care realizează proiecte de voluntariat, proiecte menite să vină în sprijinul comunităţii. Asociaţia a pregătit, de asemenea, în cadrul festivalului o serie de manifestări culturale, dar şi discuţii informale pe diferite teme.

Evenimentele festivalului au debutat încă de ieri, 18 septembrie, în aceste zile urmând să poată fi urmărite în curtea Muzeului Unirii o serie de reprezentaţii teatrale, dar şi alte manifestări pregătite de organizatori. 

 

 

Comentarii