În lipsa fotbalului, handbalul şi baschetul trec la putere. Trei meciuri oficiale la Polivalentă

sâmbătă, 06 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 În lipsa fotbalului, handbalul şi baschetul trec la putere. Trei meciuri oficiale la Polivalentă

Până la reluarea Ligii I de fotbal, prevăzută a avea loc pe 19 ianuarie, microbiştii locali au posibilitatea să urmărească la lucru echipele locale de handbal feminin şi cele de baschet feminin şi masculin.

Întâlnirile cu sportivii locali vor avea loc sâmbătă şi duminică, în bătrâna Sală Polivalentă din Iaşi, Astăzi, de la ora 17:00, CSM Iaşi 2020 va primi replica grupării CSM Slatina, în turul I al Cupei României la handbal feminin. Beneficiare ale unui buget consistent, care i-a permis să se întărească şi în această iarnă cu jucătoare trecute prin Liga Naţională, precum coordonatorul de joc Amalia Coman, portarul Victoria Timoşenkova (Ucraina) şi interul Adina Cîrligeanu, gazdele pornesc favorite în faţa oltencelor. Asta deşi Iaşul se situează pe locul II în clasamentul Seriei B a ultimului eşalon intern, iar Slatina conduce în Seria A.

Divizia A de handbal feminin se reia pe 21 ianuarie, cu partidele din ultima etapă a turului. La baschet, unde banii sunt mult mai puţini decât la handbal feminin, CS Politehnica suferă din plin, atât la fete, cât şi la băieţi.

Drept urmare, primul meci oficial al echipei feminine locale, care va avea loc duminică, de la ora 13, în compania Olimpia Bucureşti, o găseşte pe Poli pe ultimul loc al ultimei divizii, fără vreun succes în acest sezon. Firesc, Olimpia, care ocupă locul III în eşalonul care aduce la start opt cluburi (bucureştencele au cinci victorii şi două eşecuri), porneşte favorită. Ceva mai echilibrat pare duelul de la masculin dintre Politehnica şi ASE Bucureşti, care va avea loc tot duminică, de la ora 17:00. Cu patru victorii din zece meciuri, gazdele sunt pe locul VIII al Grupei B, antepenultimul al clasamentului, iar bucureştenii, care au şase succese şi patru eşecuri, sunt pe cinci.

Comentarii