În plină pandemie, scaunul de şef al DSP Iași se schimbă în familie: de la soţ la soţie

joi, 16 iulie 2020, 01:50
2 MIN
 În plină pandemie, scaunul de şef al DSP Iași se schimbă în familie: de la  soţ la soţie

După ce şeful DSP Iaşi, Lucian Indrei, a fost avansat director în Ministerul Sănătăţii, pe locul rămas liber aici a şi fost numită soţia acestuia, Cătălina Benchea

Începând de astăzi, Lucian Indrei, director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, va ocupa funcţia de director general la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătăţii. Ordinul a fost semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În locul lui, în funcţia de şef al DSP Iaşi urmează să fie numită Cătălina Benchea, nimeni alta decât soţia medicului Lucian Indrei, şi cea care până nu demult a condus Serviciul RUNOS din cadrul aceleiaşi instituţii. Amintim că Lucian Indrei a fost numit director al DSP Iaşi în luna februarie de către Victor Costache, ministrul Sănătăţii la acel moment. În aprilie anul acesta, Lucian Indrei a fost numit coordonator pentru gestionarea situaţiei COVID-19 pentru Regiunea de Nord-Est, care are în componenţă judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Anterior ultimei numiri în fruntea DSP Iaşi, medicul Lucian Indrei a fost inspector-şef la Serviciul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, funcţie pe care a deţinut-o şi în 2014. La un an, a fost numit şef serviciu la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii. În 2017, a revenit la DSP Iaşi, ocupând funcţia de şef Serviciu de Inspecţii şi director adjunct. În acelaşi timp, Lucian Indrei este conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa” Iaşi. 

Comentarii