Înalta comisie de dezbatere, cu Corduneni în capul mesei

vineri, 15 decembrie 2017, 02:50
3 MIN
 Înalta comisie de dezbatere, cu Corduneni în capul mesei

Dom’le, ştiţi ce ne-am gândit noi aseară aicea la rubricuţă, după ce am văzut în ce hal a stabilit să hăcuiască Justiţia şi Codul Penal gaşca teleoltenilor lui Dragnea, cu parlamentarii din Moldova şi Ardeal pe post de chibiţi buni numai la vot şi aplauze?

Să organizăm acuma pe weekend, că tot suntem liberi, o dezbatere gen masă rotundă pe tema modificărilor aduse de PSD la Codul penal, după modelul dezbaterilor organizate de intelectualii din GDS (Grupul de Dialog Social), ca să vedem dacă aceste amendamente radicale sunt bune au ba. Şi la care pe post de invitaţi să fie, în primul rând, fraţii Costel şi Adrian Corduneanu, pe care numeroasele dosare îi recomandă din plin. Apoi, în al doilea rând, Relu Fenechiu şi Gheorghe Nichita, care să asigure şi interfaţa politică a discuţiilor. Iar pe flancuri ne-am gândit că le-ar sta bine, ca oameni din sistem, ex-judecătorilor Dănuţ Anton, aranjorul de la Curte, şi Geta Buliga, aia cu mita prinsă în chiloţi la vila din Copou, dacă vă mai amintiţi. Iar ca moderatori ne-am gândit că le-ar sta bine la doi doctori cunoscuţi în târg: medicul ortoped Paul Botez şi chirurgul Eugen Bitere, dragi pacienţi păgubiţi au ba.

Ce spuneţi de o aşa onorantă comisie, stimaţi cetitori? Haideţi că mai aşteptăm azi şi mâine ce propuneri mai aveţi şi voi, apoi lansăm invitaţiile. Să vedem şi noi: e bun la ceva PSD-ul ăsta al lui Dragnea, au ba? Că noi avem deja o bănuială…

Un fitil trimis de la Bucureşti spre Iaşi, ca să facă „bum“

Apropo de dosarele lui Dragnea, nu ştim dacă aţi fost pe fază, dar zilele trecute s-a vânturat pe surse informaţia că din dosarul TelDrum al liderului PSD s-ar fi disjuns mai multe dosare pe zone geografice şi pe sfere de influenţă, şi că unul dintre acestea, zice sursa, ar viza „câteva judeţe din nordul Moldovei“, în care ar fi implicate niscai licitaţii trucate şi oarece personagii dezumflate. Hooopaaaa?! Haideţi aşadar să vă spunem ceva ce ne-a ciripit o păsărea acuma ceva ani în urmă, când de Tel Drum ştiau doar iniţiaţii, şi când, sinceri să fim, atunci am crezut că e o chestiune cam gogonată.

Cică una din firmele cu care Dragnea&TelDrum ar fi lucrat pe aici prin zona Moldovei, participând la mai multe licitaţii ale CJ-urilor pentru a sifona bani pentru partid dar şi pentru cei cu dare de mână de acolo, ar fi una din Iaşi, pe numele ei Contra-Tobă, deţinută de un universitar specializat în chestii hidro şi amic cu nenea Jiji amorezul încă de pe vremea când acesta era baştanul Rajafului, nenea Tobă să-i spunem, om cu care a avut relaţii până hăt, încoace. Hmmm: oare la astfel de personagii s-o fi referit un cunoscător al dosarului lui Dragnea atunci când a spus că acesta se va extinde în toată ţara, şi că vor fi aduse la audieri personagii la care nimeni nici nu s-ar gândi?

Stăm pe fază, să vă spunem tot noi primii când apare şi nului, ca să facă „bum“!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii