Încă un guşat ieşean cu leafă grobiană. Iacătă-l!

marți, 09 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Încă un guşat ieşean cu leafă grobiană. Iacătă-l!

După ce Ponta a aruncat bomba în spaţiul public în weekend, spunând că CCR îl va scăpa pe Dragnea de toate dosarele prin decizia pe care o va lua mâine, iaca ce aruncă şi Oreste (personagiu gornetă se pare al unor structuri cu ochi albaştri, din câte observăm de mai mult timp): „Acesta este judecătorul CCR care vrea sa-l scoată miercuri basma curată pe borfaşul şef al României, Flausahatul cel vestit! Se numeşte Marian Enache”.

Hmm, dacă aţi uitat de acest abscons, personagiul ajuns nu se ştie cum judecător CCR, deşi are legătură cu dreptul doar vreo doi ani de avocatură la Vaslui înainte de 89, a fost două mandate dipotat de Iaşi, fiind de altfel ieşean get-beget. Despre el mai spune aripa Oreste că i-ar fi scris de altfel sesizarea depusă de Ciordache la CCR. Asta n-o credem, că niciunul din cei doi nu e în stare să scrie două fraze logice despre drept, să fim serioşi.

Dar, în fine, altceva ne-a atras atenţia în cele spuse despre acest Enache: veniturile lui. Iacătă-le, stimaţi telespectatori: 172.000 lei/an – salariu CCR; 24.900 lei/an –  pensia normală; 12.500 lei/an – indemnizaţie revoluţionar (este revoluţionar de Vaslui, dacă nu ştiaţi); 84.000 lei/an pensie specială de parlamentar”. Adică, lunar, un venit de vreo 250 milioane de lei vechi, dragilor. Eh, parcă la mălaiul ăsta cam merită să arunci ţara în aer, din dragoste pentru Dragnea…

O socoteală a la Mihăiţă: iaca şpilul cu Euro 4 şi Euro 5!

L-am întrebat şi noi pe amicul Archibald Tănase ce crede el c-o fi avut premarele Mihăiţă în scăfârlie atunci când a anunţat acel proiect aiuritor potrivit căruia 90% dintre ieşeni ar trebui să nu mai poată circula cu maşina prin oraş, peste vreun an jumate, că nu au minim Euro 5.

Ei bine, amicul Archie crede că alta-i aicea sfârâiala. Mihăiţă cică nu ştie cum să iasă din clenciul ăsta cu “Iaşul – cel mai poluat oraş din ţară”, şi a venit cu o astfel de gugumănie pe piaţă: fără Euro 5 nu mai mergi prin oraş din 2021. E clar că nu se va putea aplica, dar alta-i socoteala. Sigur liberalii vot sări să trântească propunerea, ba chiar şi partidoiul, iar acesta nu va intra niciodată în vigoare. Da, aşa este, spune Archie, dar Mihăiţă asta şi voia! Şi să poată apoi spune: na, vedeţi, eu am vrut să depoluez cel mai poluat oraş din ţară, dar iaca cine nu m-a lăsat! De ce ar face asta?

Zic unele guri rele că de asta i-ar fi cel mai frică, la intrarea în campania din 2020, şi ar vrea să se descotorosească de aşa ceva. Hmmm, ce să zicem, amice Archie: pare corect calculul tău. Dar, sincer, parcă nu-l credem în stare pe Mihăiţă de atâta subtilitate politică…

Comentarii