Incendiul uriaş de la hala Romstal: S-a deschis dosar penal

sâmbătă, 04 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Incendiul uriaş de la hala Romstal: S-a deschis dosar penal

Incendiul uriaş de joi noaptea, de lângă Spitalul de Recuperare, a făcut un prejudiciu uriaş firmei Romstal. Hala care se întindea 1.200 metri pătraţi a ars în totalitate, de asemenea şi o autoutilitară care se afla parcată în curte, folosită la livrarea materialelor.

Focul a ajuns şi în curtea halei, apoi a topit la propriu un perete al unei spălătorii din apropiere. Ieri, la prânz, pompierii căutau să afle sursa producerii incendiului de amploare.

„La data de 3 iulie, în jurul orei 1.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină la un incendiu situat în municipiul Iaşi. La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale de stingere apă, o autoplatformă, un autovehicul terapie intensivă, un transport de victime multiple. În total, au fost dislocaţi la faţa locului 50 de pompieri, iar din cauza degajării mari de fum, s-a luat decizia de a transmite prin sistemul Roalert un mesaj către populaţie. Din cauză că incendiul a afectat alte două clădiri, s-a luat decizia de a evacua populaţia din zonă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4, nicio persoană nu a fost rănită. Cauza producerii incendiului este în curs de stabilire“, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi.

Ieri, administratorii magazinului au stat cu poarta unităţii închise, precizând jurnaliştilor aflaţi la faţa locului că nu vor să facă declaraţii. În privinţa izbucnirii focului, cel care a sunat la 112 anunţând incendiul a fost un agent de pază, în vârstă de 20 de ani. Acesta se afla în zonă când a observat flăcările.

De remarcat este că magazinul nu era prevăzut cu pază umană, fiind montate camere de supraveghere şi alte sisteme de alertare. În caz de alertă, firma de pază trebuia să trimită rapid un echipaj de intervenţie la faţa locului.

„În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului“, au spus şi cei de la Poliţia Iaşi.

Comentarii