Încep achiziţiile pentru echipamentul de ultimă oră din noua unitate de primire a urgenţelor de la Spitalul de Copii

miercuri, 08 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Încep achiziţiile pentru echipamentul de ultimă oră din noua unitate de primire a urgenţelor de la Spitalul de Copii

Consiliul Judeţean Iaşi vrea să cumpere echipamente medicale de circa 2,8 milioane de lei pentru a dota Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Achiziţia publică lansată de CJ Iaşi vine în continuarea proiectului prin care unitatea de primire a urgenţelor de la Spitalul de Copii devine o unitate funcţională regională de urgenţă.

Cu fondurile puse la dispoziţie de către CJ Iaşi se vor achiziţiona un computer tomograf, un negatoscop, cu tehnologie LED, un analizor cantitativ toxicologie şi unul de biochimie uscată.

Va fi cumpărat şi un videolaringoscop, pentru intubările mai complexe, mai multe lămpi ultraviolete şi balanţe antropometrice, cât şi un sistem de monitorizare a temperaturii şi un pat de resuscitare. În rest, achiziţiile vizează diverse obicei de mobilier şi instrumentar necesar funcţionării unei astfel de unităţi de urgenţă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor în achiziţia lansată de CJ Iaşi este de 10 aprilie 2023.

„Viitoarea unitate de urgenţă va avea o suprafaţă de 2.358 mp şi va fi dispusă pe trei niveluri, respectiv demisol, parter şi etaj, cu platformă pentru heliport. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale prin îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă pentru populaţia de vârstă pediatrică (0-18 ani) din Regiunea Nord Est”, au transmis reprezentanţii CJ Iaşi.

În momentul de faţă, la Spitalul de Copii au loc lucrări de extindere a unităţii de primire a urgenţelor, care presupune creşterea numărului de paturi pentru UPU de la cinci, câte sunt în prezent, la 35. Proiectul are valoarea de aproape 35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. 

Comentarii