Începe bătălia națiunilor

sâmbătă, 06 februarie 2021, 02:43
2 MIN
 Începe bătălia națiunilor

 

Tradiționalul turneu rugbistic, ”6 Nations”,  începe astăzi la Roma. În toamnă se dispută restanțele din anul precedent. Compețiția va putea fi urmărită pe canalele Telekom.

Tradiționala competiție rugbistică, ”Turneul celor Șase Națiuni” începe astăzi,iar ultima etapă  din 20 martie va decerna trofeul, pentru ediția 2021. Ciudățenia provocată, evident, de către noul coronavirus, este că spre sfârșitul anului va fi decernat marele trofeu pentru anului 2020. Aşa cum se ştie, organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni au anunţat, luna trecută, că ultima etapă restantă din actuala ediţie a Six Nations, întreruptă în martie din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc pe 31 octombrie. Conform sursei, se vor disputa partidele Ţara Galilor – Scoţia, Italia – Anglia şi Franţa – Irlanda.  Cu o săptămână mai devreme, pe 24 octombrie, se va juca un meci restant din etapa a 4-a, Irlanda – Italia.  Când competiţia a fost întreruptă în martie, pe primul loc era Anglia, cu 13 puncte, urmată de Franţa (13 p) şi Scoţia (10 p). Așa cum se prezintă programul restanțelor, este greu de crezul că Anglia va rata trofeul pe 2020. Poate că organizatorii se vor gândi atunci să facă un sondaj în privința câștigătoarei ediției din anul viitor

Revenind la anul de grație,2021, trebuie spus că este posibil ca și acest turneu să ne prezinte surprize și nu ne referim la rezultatele de pe terenuri, ci iarăși la Excelența Sa dl.SARS CoV-2. Să nu uităm că patru din cele șanse națiuni sunt britanice, deci cu risc mare de infectare cu noua tulpină, iar Franța și Italia nu sunt  nici ele departe.În fine, să nu ne gândim că vom celebra turneul de anul acesta în 2022 și cel de anul trecut în 2002 și să precizăm doar aspectele sportive.

Astăzi și mâine va avea loc prima etapă, iar meciul de deschidere va fi cel latin (sau mai exact, extra-britanic) între Italia și Franța, pe stadionul roman, ”Olimpico”, bun la toate.Meciul începe la ora 16:15, Astăzi se mai joacă și   Anglia – Scoția la Londra (18:45), iar mâine, Țara  Galilor – Irlanda (17:00). Cel mai important meci al ediției, Anglia – Franța se va juca pe ”Twickenham”, în ziua de 13 martie, iar ultima rundă are loc în zilele de 20 și 21 martie.

În România, toate meciurile pot fi urmărite doar pe canalele Telekom, care au obținut exclusivitatea pentru acest eveniment sportiv.

 

Comentarii