Începe Conferinţa Internaţională a Şcolii Doctorale, la Politehnica ieşeană

marți, 18 mai 2021, 22:37
1 MIN
 Începe Conferinţa Internaţională a Şcolii Doctorale, la Politehnica ieşeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va fi, în perioada 19-21 mai, gazda celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei Internaţionale a Şcolii Doctorale, conferinţă ce a devenit o manifestare de tradiţie dedicată studenţilor doctoranzi. Evenimentul are drept scop asigurarea unui cadru optim pentru comunicarea rezultatelor cercetării desfăşurate de către doctoranzi, cât şi schimbul de idei şi iniţierea de noi colaborări.

Manifestările se desfăşoară pe parcursul a trei zile, urmând să fie prezentate lucrări în cinci paneluri cu scopul de a scoate în evidenţă noutăţile din domeniile asociate celor 13 domenii doctorale de la TUIASI. Anul acesta s-au înscris un număr mare de persoane, fiind aproape 250 de participanţi. „Am observat de la o ediţie la alta creşterea interesului studenţilor doctoranzi pentru eveniment. Evenimentul a luat amploare an de an, plecând de la 41 de lucrări prezentate în 2018 şi crescând către 82 în 2019. Lucrările primite evidenţiază interesul crescut al studenţilor doctoranzi pentru colaborare, schimb de idei, mai ales în această perioadă grea pentru desfăşurarea activităţilor de cercetare. Tematica abordată este una extrem de diversificată, pornind de la cercetări experimentale, numerice sau analitice în domenii de nişă şi ajungând către domenii de graniţă între diferite ramuri ale ingineriei”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de la TUIASI.

Potrivit organizatorilor, conferinţa are ca scop crearea de legături între domeniile doctorale de cercetare, dar şi încurajarea inovării prin colaborarea interdisciplinară sau orientarea către internaţionalizare. Prezentările vor putea fi atât în engleză, cât şi în română.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii