Începe meciul Denisa Ionaşcu – Mihai Chirica: s-a stabilit data primei înfăţişări

Denisa Ionaşcu se consideră hărţuită de Mihai Chirica şi a apelat la instanţa de judecată

marți, 12 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Începe meciul Denisa Ionaşcu – Mihai Chirica: s-a stabilit data primei înfăţişări

Primarul şi secretarul Consiliului Local se vor întâlni şi pe holurile Tribunalului, nu doar pe cele ale Palatului Roznovanu. Tribunalul a stabilit data primului termen al procesului în care secretarul CL, Denisa Ionaşcu îl acuză pe primarul Mihai Chirica de hărţuire.

Acţiunea în instanţă a fost depusă în urmă cu două luni, Denisa Ionaşcu chemând în judecată municipalitatea, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi pe primarul Mihai Chirica în nume personal. Ionaşcu solicită judecătorilor să-l oblige pe primar să-i respecte demnitatea în muncă şi să înceteze hărţuirea morală îndreptată împotriva ei, secretarul CL evaluându-şi daunele morale la suma de 100.000 lei.

Ionaşcu afirmă că după ce a dat primele declaraţii în calitate de martor în dosarul "Zoiosu", a devenit "ţinta unor atacuri nejustificate exprimate prin cuvinte, acţiuni şi conduită ostilă din partea domnului Chirica Mihai".

Ea a invocat şi exectuarea unor acţiuni de filaj împotriva ei, în scopul intimidării, primarul făcând referire în public la anumite fotografii, sugerând că acestea ar avea un conţinut imoral. În plângerea depusă la instanţă, Denisa Ionaşcu a invocat şi alte aspecte care i-au afectat activitatea, printre care solicitarea publică făcută de Chirica ca secretarii să fie "legaţi" de mandatul primarului, nu independenţi de acesta, încercarea de a limita atribuţiile secretarului sau de a face o evaluare "pe repede-înainte" a secretarului pe anul 2021 cu toate că nu erau îndeplinite toate cerinţele legale. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru ziua de 8 iunie.

Cititi si: Surpriză – Mihai Chirica, un nou proces: hărţuire. În context, filaj şi presiune psihică

Comentarii