Inconştienţa unora pare să nu aibă limite: Tot mai mulţi beţi şi fără permis prinşi la volan

marți, 19 martie 2019, 02:50
2 MIN
 Inconştienţa unora pare să nu aibă limite: Tot mai mulţi beţi şi fără permis prinşi la volan

Doi şoferi prinşi în astfel de ipostaze de-a dreptul periculoase pentru ceilalţi participanţi în trafic sunt oameni în toată firea, de 51, respectiv 38 de ani.

Alcoolul la volan pare să devină un fenomen tot mai răspândit în judeţul Iaşi. La finele săptămânii trecute, poliţiştii au depistat în trafic numeroşi şoferi care consumaseră alcool înainte să se urce la volan, numărul acestora fiind mai mare decât de obicei. Unii dintre „şoferii“ opriţi nu aveau nici măcar permis de conducere.

Aşa cum a fost cazul unui bărbat din comuna Sineşti, om în toată firea, în vârstă de 51 de ani. Acesta a fost opritpe DJ 282D, în comuna Popeşti, având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma controlului s-a dovedit că nu avea nici permis de conducere.

Al doilea bărbat care a fost depistat beat şi fără permis de conducere a fost oprit pe 16 martie, în comuna Scobinţi. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, avea o concentraţie foarte mare de alcool: 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 16 martie, poliţiştii Secţiei 9 rurală Hârlău au oprit pentru control, pe DJ 281, în comuna Scobinţi, un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, din Hârlău. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testului cu aparatul alcooltest a reieşit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Tot pe 16 martie, poliţiştii de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iaşi au oprit pe DN 24, în comuna Schitu Duca, un autoturism condus de către un bărbat de 50 de ani, din municipiul Iaşi.

Acesta a fost testat, iar aparatul a arătat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. După câteva ore, poliţiştii Secţiei 4 Tătăraşi au oprit pentru control, în municipiul Iaşi, un tânăr de 26 de ani care avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tânărul a fost condus la o unitate medicală din municipiul Iaşi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sân­ge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii