Înjurați și insultați pe FB? Deja s-au dat amenzi de mii de lei deși unii se ascundeau în spatele unor conturi false

joi, 25 iulie 2019, 20:03
1 MIN
 Înjurați și insultați pe FB? Deja s-au dat amenzi de mii de lei deși unii se ascundeau în spatele unor conturi false

Din spatele tastaturii şi al monitorului, unele persoane au impresia că pot spune absolut orice şi pot insulta pe oricine.Cu acest lucru nu sunt de acord poliţiştii locali din Galaţi, aşa că i-au aplicat amendă maximă, de o mie de lei, unui bărbat care i-a jignit şi le-a ameninţat familiile pe o reţea socială.

 Alte câteva astfel de cazuri sunt în lucru şi anchetatorii lucrează la identificarea celor care se ascund în spatele unor postari care nu pot fi reproduse nici măcar cenzurat.

Poliţiştii au făcut apel la legea 61/1991, referitoare la proferarea de expresii jignitoare în spaţiul public şi au trecut la sancţiuni.

Petrică Hahui, comandant Poliţia Locală Galaţi: „Avem trei tineri. Pentru unul deja s-a luat măsura sancţionării cu amendă de o mie de lei pentru încălcarea prevederilor Legii numărul 61. Deci efectiv nu putem reproduce limbajul pe care l-a abordat în scris, vă daţi seama, pe această reţea de socializare.”

Alte persoane care, de asemenea, i-au ameninţat şi i-au insultat pe agenţi în scris, sunt acum în vizorul poliţiei locale. Chiar dacă unii se pot ascunde în spatele unor conturi false, exista mijloace de identificare.

Petrică Hahui, comandant Poliţia Locală Galaţi: „Pot fi şi infracţiuni pe care le vom trimite spre cercetare poliţiei naţionale. Sunt din categoria ultrajului, instigare publică, incitare la ură şi discriminare. Efectiv, eu aşa o înţeleg. Nu mulţi îşi ascund identitatea. Probabil chiar vor să fie ştiuţi că înjură Poliţia Locală.”

Textul integral, pe stirileprotv.ro

Comentarii