Înscăunarea lui Şfaiţer

joi, 13 ianuarie 2022, 02:43
4 MIN
 Înscăunarea lui Şfaiţer

Omul de afaceri botoşănean a fost numit preşedintele Consiliului Director al Politehnicii. Ell nu va fi retribuit şi va semna un contract de sponsorizare cu Poli * echipa ieşeană a făcut primul antrenament al anului

Cornel Şfaiţer este de ieri, oficial, preşedinte al Consiliului Director al Politehnicii Iaşi. Mutarea, anticipată de ceva timp, a fost oficializată în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat primarul Iaşului, Mihai Chirica, viceprimarul Iaşului, Daniel Juravle, managerul Politehnicii, Florin Briaur şi vicepreşedintele clubului, Dan Cojocaru.

Şfaiţer a explicat de ce a renunţat la postul de manager al unei echipe de top din România, Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru a veni la o formaţie de ligă secundă: “Nu mi-a fost uşor să accept această provocare, am calculat mult. Sufletul m-a convins, însă! Sunt foarte ataşat de Iaşi, acest loc plin de istorie şi cultură, care merită mai mult în sport. Ştiu toată istoria Politehnicii, am mers la meciuri în Copou şi când făceam armata, şi cu tata încă din copilărie, pentru a-i vedea pe regretaţii Lupulescu şi fraţii Romilă,  precum și pe Simionaş, Costea, Ciocîrlan. Am fost şi la barajul de promovare de la Braşov, din 1995, la meciul cu Vasluiul, cu stadionul plin, când s-a promovat din Liga a III-a, am urmărit de aproape şi perioada regretatului Ionuţ Popa, care punea mâna pe lopată să deszăpezească terenul, până la ultimul golgeter important, Andrei Cristea. În plus, distanţa faţă de Botoşani, unde locuiesc, este mult mai uşor de acoperit”.

Omul de afaceri, care va fi neretribuit, a anunţat că va aduce şi o sumă de bani: “M-am uitat pe cifrele clubului. E nevoie de un mix public-privat. Mă voi întâlni cu membrii Comisiei pentru Sport şi Tineret din Consiliul Local pentru a discuta despre continuarea finanţării clubului. Apoi, voi purta discuţii cu oameni de afaceri, pe care să-i atrag lângă Poli. Contractul de sponsorizare numărul 1 va fi semnat de o firmă a mea. Principiul meu e «puţin, de la cât mai mulţi». Nu voi lua nimic de la Poli, voi aduce. Îi asigur pe toţi că fiecare leu va fi cheltuit cu cap, transparent. Am experienţă ridicată şi în fotbal, la Suceava, Botoşani şi Sepsi, am o firmă cu 300 de angajaţi, ştiu să am grijă de bani”.

Şfaiţer, care l-a confirmat pe Costel Enache antrenor, a spus că echipa va ataca promovarea în sezonul viitor şi s-a referit la câteva aspecte generale: “Nu sunt Mesia, am nevoie de ajutorul tuturor pentru a construi. Sunt optimist, însă ştiu că e mult de muncă. Îmi place să construiesc, cu răbdare, în linişte. Pun accent pe tineri, vreau să producem jucători, să vindem. Poli suferă la scouting, va trebui să lucrăm la acest capitol, la fel ca la juniori. Străinii aduşi trebuie să facă diferenţa, accentul trebuie să fie pe români”.

Preşedintele CD s-a referit şi la necesitatea unui stadion nou la Iaşi, Chirica nereuşind să avanseze un termen clar de demarare a construcţiei arenei despre care se vorbeşte de ceva timp.

În ceea ce priveşte echipa, aceasta s-a reunit ieri, când a avut loc primul antrenament al anului. Sub comanda staffului condus de Costel Enache au lucrat ieri: Brânză, Axinte, Bârlădeanu (junior – Poli, născut în 2004); Stan, Plămadă, Ungurenaşu, Cană, Serediuc, Okan, Victor Petrişor (junior – Poli, născut în 2001), Costin Tudor (mijlocaş dreapta, Academica Clinceni, 2001, probe), Târşa, Chiorean, Asăvoaei, Stoenac, Fr. Cristea, Mărieş, Aftanache, Pop, Defta, Pelivan, Rareş Nazare (junior – Poli, născut în 2003), Yanik Frick (24 ani, internaţional Liechtenstein, Pont Donnaz Hone Arnad Evancon – Serie D, Italia). Camara este aşteptat astăzi în Copou, iar Puşcaş – vineri . (Ovidiu MINEA)

 

 

Alte declarații

Mihai Chirica: “Până acum, cei care au lucrat la Poli au iubit mai mult banii decât fotbalul. Retrogradarea trebuie privită ca o oportunitate de reconstrucţie. Cornel Şfaiţer trebuie să fie un om de legătură între conducere, echipă, sponsori şi celelalte cluburi, un om care trebuie să reformeze din temelii Centrul de Copii şi Juniori, unde am ocupat la nivel de antrenori ultimele două locuri din ţară la un examen. Cred că municipalitatea va acorda Politehnicii un buget cu puţin mai mare decât cel de anul trecut (n.r. – 1,6 milioane euro). Îmi doresc o echipă în care 30% din jucători să fie din Iaşi, pentru aceasta vom face noi investiţii în terenurile din Copou şi Tineretului. În plus, i-am cerut lui Cezar Honceriu să facă o selecţie riguroasă a antrenorilor de la Centru”.

Daniel Juravle: “Îi mulţumesc lui Cornel Şfaiţer că a venit la Iaşi. Cred că este un pas important spre reformarea clubului. Sper ca în doi ani să avem rezultatele aşteptate, pentru a revigora astfel sportul ieşean”.

Florin Briaur: “Venirea lui Cornel Şfaiţer este cea mai importantă mutare din ultimii ani în fotbalul ieşean, opinie confirmată de Vasile Simionaş. Acum şase luni, numai cei de la masa aceasta credeau că putem să-l aducem la Iaşi pe Cornel, iată că am reuşit. Vrem să devenim o echipă de top”.

Dan Cojocaru: “E un moment greu, dificil, de care trebuie să ne bucurăm cu toţii! Îmi regăsesc greu cuvintele. Domnul primar a venit la mine la bază şi mi-a spus să ne gândim la un proiect. Iată că prietenul meu a venit la Iaşi”.

Comentarii