Întâlnire de taină a doi sforari ai partidoiului local

miercuri, 16 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Întâlnire de taină a doi sforari ai partidoiului local

Întâlnire de taină deunăzi, doamnelor şi domnilor, la o cârciumioară din târg, unde obişnuia până mai ieri să facă planuri şi să pună ţara la cale d’alde Peni Hill şi echipa. 

Spun sursele noastre că într-un ungher al restaorantului Halilla s-au aşezat faţă în faţă fostul vice Habarnagiu şi noua speranţă a pesedismului local, Florin Broca, cel care obişnuieşte să meargă prin târg cu o maşină de aia grande, americănească, cam cât un Bugeac de-al fostelor CAP-uri de mare. Spun sursele noastre care efectuau rondul de observare şi raport că cei doi s-au întreţinut cordial, au schimbat cuvinte calde şi au clipit cu subînţeles la anumite replici.

De amintit că Broca tocmai ce a fost pus mare coordonator la pesediştii locali, fiind însărcinat cu iniţierea demersurilor pentru ruperea imaginii partidoiului de fosta administraţie condusă de Peni Hill şi Habarnagiu. Tot el este, după cum vă amintiţi, cel care în perioada de domnie sălbatică a lui Peni Hill, pe vremea când acesta era lider al partidoiului, deci pe vremea aceea Broca era capul lumii imobiliare din târg, dar şi şef al comisiei de profil din consiliul local. Aşa că, uite, despărţirea începe cu o împăcare, sau, cum s-ar zice, „Pupat toţi piata endependenti!”. De data aceasta, Broca a venit cu Tesla, nu cu Bugeacul.

Culisele unui vot împotrivă faţă de un proiect ieşean

Mai spun sursele noastre care au acces la marele radar de la Bârnova, că ochiul NATO de acolo a interceptat acum vreo doua săptămâni o discuţie de pe holurile Parlamentului, în care se testau cică nişte dorinţe ale liderilor politici cu referire la Spitalul inimii de la Miroslava. În comisia de buget finanţe, lider al partidoiului ar fi fost unu anume cetăţean din Constanţa care, nu se ştie de ce, i-a plătit vreo două poliţe lui Măricel Popa nebăgându-l în seamă şi votând împotriva proiectului.

Dar surpriza cea mare ar fi venit, spune omul nostru care face de pază la radar, de la reprezentanţii useriştilor în comisie care, înainte de vot, au cerut aprobare de la liderii mari, printre care şi cineva din Iaşi, nu spunem cine, persoană importantă, venită din America, parol. Cică persoana din Iaşi le-ar fi transmis că nu este aşa încântată de subiect, drept pentru care atitudinea partidului în acest caz a fost aceea că se abţine.

Ca să fie tabloul complet, trebuie să mai spunem că nici liberalii nu s-au omorât cu votul, din considerente care ţin de prestigiul liderilor locali la centru. Iată, aşadar, culisele unui vot de fiasco, care arată importanţa politicienilor de Bahlui pe plaiurile capitalei, pe unde curge Dâmboviţa.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii