Intervenţie în Moldova a unui înalt prelat sudist precum ruşii în Donbass. A scos din sărite pe toată lumea

marți, 31 mai 2022, 01:50
3 MIN
 Intervenţie în Moldova a unui înalt prelat sudist precum ruşii în Donbass. A scos din sărite pe toată lumea

Vă mai amintiţi despre atenţionările noastre de aici la rubricuţă despre incursiunile în Moldova ale înaltului prelat dobrogean Teodosie, care l-au scos din sărite pe fostul mitropolit de aici, Daniel, iar ulterior şi pe actualul mitropolit, Teofan, după ce Teodosie a ridicat din banii enoriaşilor dobrogeni un ditamai complexul monahal în zona de jurisdicţie a Mitropoliei Moldovei, anume la Dorna Arini, şi unde vine frecvent şi oficiază slujbe cu mare alai şi tam-tam? 

Ei bine, cică plângerile şi nemulţumirile de la Iaşi ajung de fiecare dată la Patriarhie, mai ales că actualul patriarh cunoaşte şi el problema cu care s-a şi confruntat la vremea lui, dar nimic nu s-a întâmplat niciodată, dubiosul Teodosie văzându-şi în continuare de treburile lui diversioniste prin zonă.

Ba mai mult, iubiţi drept-credincioşi, cică în ultima vreme vine şi oficiază slujbe şi prin alte părţi ale Moldovei, aşa cum a fost zilele trecute, precum ruşii în Donbass, la sfinţirea şcolii de agenţi de penitenciar de la Târgu Ocna, în Bacău.

Iar toate acestea cică ar fi produs deja o oarecare îngrijorare în sânul Bisericii Ortodoxe Române, de teama că, la un moment dat, dubiosul ar putea provoca o schismă în sânul BOR, cu subordonări cine ştie mai pe unde, de ne-am face de toată bafta în ortodoxie.

Ce nu face tăticu’ pentru ficior…

Una scurtă dar mai vioaie, ca să începeţi săptămâna olecuţă mai voioşi. Probabil că aţi văzut pe diferite canale o ştire ce a făcut ceva senzaţie săptămâna trecută, cea în care ficiorul unui cunoscut biznisman din târg, retras de ceva vreme la Viena, a lansat pe piaţă un prototip de maşină unicat, prototip ce ar fi costat, cu tot cu cercetări, înspre milionul de iepuroi.

Ei bine, chiar daca unii rautaciosi spun ca investitia a fost mare de tot, si ca acolo e mai greu de castigat, dat fiind ca piata start-up-urilor electrice din SUA a cam cazut, Tesla dominand fara putinta de a fi contestata, trebuie sa apreciem curajul tanarului, dar si suportul tatalui. Cine nu risca nu da lovitura! Asa ca lasati carcotelile si apucati-va de treaba, stimabililor.

O întrebare cu schepsis

Să revenim la chestiunii mai războinice, stimaţi telespectatori, cu o opinie citită zilele acestea. De-un par egzamplu, de ce spune Franţa că Ucraina va intra în UE peste decenii, iar Germania confirmă?

Pentru că, zice-se, Ucraina are potenţial agricol cât ambele ţări la un loc, iar tandemul Franţa-Germania încasează, de ani de zile, cele mai mari subvenţii europene pe agricultură. Iar agricultura, dacă nu ştiaţi, are cel mai mare buget european, peste 250 miliarde euro.

Oare de asta a ieşit Marea Britanie din UE, sau de asta a ajuns Cioloş comisar român numit de francezi pe agricultură, pentru că Franţa nu avea dreptul să desemneze din cauza regulilor comunitare? Nu noi întrebăm, cu amicul de care vă spuneam…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii