Ioan Oltean, la DNA într-un dosar reluat după 2 ani. „Eu ştiu că sunt nevinovat”

joi, 20 iunie 2019, 13:14
2 MIN
 Ioan Oltean, la DNA într-un dosar reluat după 2 ani. „Eu ştiu că sunt nevinovat”

Fostul deputat Ioan Oltean s-a prezentat, joi, la DNA, în dosarul care a fost retrimis procurorilor anticorupţie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urmă cu doi ani. În acest dosar, Ioan Oltean, omul de afaceri Mihai Rotaru şi alţi membri ai comisiei de retrocedări din cadrul Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) erau judecaţi pentru crearea unui prejudiciu de 98 milioane de lei.

Întrebat de jurnalişti, la sosirea la DNA, dacă se aştepta ca ancheta să se reia, după ce dosarul a fost retrimis la DNA în urmă cu doi ani, Ioan Oltean a spus că în ţara asta este posibil orice.

"Vom trăi şi vom vedea. Într-un fel sau altul lucrurile trebuie clarificate (…) într-un fel sau altul trebuie închis, fie printr-o clasare, fie prin retrimitere la instanţă. Eu vreau să vă repet ceea ce am mai spus: nu am fost niciodată în Chitila, or dacă n-ai fost nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp cât n-ai călcat niciodată în Chitila. N-am fost în localitatea Chitila, niciodată. Acolo e vorba de mine, nu de vreun şofer", a declarat Oltean.

El a susţinut că nimeni dintre apropiaţii săi "cu ştiinţa mea n-a călcat acolo".

De asemenea, el a afirmat că va vedea ce s-a întâmplat în aceşti doi ani cu dosarul.

"Eu nu aştept ca fapta să se prescrie, eu ştiu că sunt nevinovat, aştept fie clasare, fie ca instanţa să se pronunţe corect asupra acestui dosar", a spus Oltean.

Întrebat dacă nu îi est dor de politică, având în vedere că s-a retras, Oltean a răspuns: "Ca să fiu sincer, mi-e dor, dar vedeţi că vremurile sunt altele".

"Vreau să vă spun şi o fac asumându-mi la maximum responsabilitatea: era altă clasă politică atunci. (despre clasa politică actuală – n.r.) nu vreau să comentez, pentru că nu fac parte din ea şi nu-mi permit să comentez", a mai spus el.

Întrebat cum îi vede pe actualii miniştri, Oltean a spus: "Îngăduiţi-mi să mă abţin şi să nu comentez".

Comentarii