ISJ: 6% din şcolile din judeţ au toaleta în fundul curţii sau probleme cu autorizaţiile

luni, 05 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 ISJ: 6% din şcolile din judeţ au toaleta în fundul curţii sau probleme cu autorizaţiile

Şase la sută dintre şcolile din judeţ nu au la momentul de astăzi, luni, 5 septembrie, autorizaţie sanitară sau autorizaţie de securitate la incendiu. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi spun că numărul este în scădere faţă de anul trecut, dar că există în continuare şcoli care au toaleta în exterior pentru care nu s-au căutat soluţii la timp din partea autorităţilor locale

 „Din păcate, din cauze de context, această situaţie se regăseşte în comunităţile vulnerabile unde fie nu există apă curentă, fie calitatea apei nu corespunde, fie nu există reţea de canalizare sau nu au existat demersuri din partea autorităţilor locale de a rezolva această problemă. Cu alte cuvinte, s-a diminuat numărul şcolilor care se află în lipsa autorizaţiilor sau cu toalete în exterior faţă de anul şcolar trecut, dar rămân şcoli care au aceste probleme în continuare şi pentru care trebuie căutate soluţii în parteneriat cu autorităţile locale”, a declarat Luciana Antoci, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Acesta a explicat că o parte dintre cele 6% şcoli din judeţ cu probleme au întreruptă autorizaţia sanitară de funcţionare sau de securitate la incendiu pentru că desfăşoară lucrări de reabilitare au reparaţii capitale, care determină anularea autorizaţiilor existente. Însă acestea sunt doar excepţii în situaţia de ansamblu.

 

Comentarii