ISU: Incendiul de la Spitalul de Copii, din iunie, a pornit de la scurtcircuit

miercuri, 14 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 ISU: Incendiul de la Spitalul de Copii, din iunie, a pornit de la scurtcircuit

Ancheta demarată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi cu privire la incendiul de la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi a fost finalizată, iar raportul arată că o cauză probabilă a fost un scurtcircuit. Acum se aşteaptă rezultatul expertizei care a fost realizată de expertul în astfel de incidente produse în unităţi medicale, care va reprezenta şi concluzia finală a raportului. 

"Pentru stabilirea cauzei probabile a fost constituită o comisie formată din specialişti din cadrul Inspectoratului care au determinat, în urma analizei circumstanţelor prezentate, faptul că sursa probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric sau efectul termic al curentului electric", a declarat Ionel Ruşu, purtător de cuvânt al ISU Iaşi. Reprezentanţii ISU au mai spus că incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă într-o singură cameră, un birou de 15 metri pătraţi, unde nu se aflau pacienţi sau aparţinători.

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că acum se aşteaptă şi rezultatul expertizei solicitate de Poliţie care a fost făcută de un expert în incendii din spitale. Momentan, în zona respectivă a fost dezafectată instalaţia electrică, care nu mai este conectată la instalaţia electrică generală a spitalului, iar în corpul respectiv de clădire au fost limitaţi consumatorii.

"În corpul B avem blocul operator, ATI, radiologia şi laboratorul – sunt zonele esenţiale pentru un spital de urgenţă şi nu avem cum să le restricţionăm. Încercăm să limităm la minimum consumatorii, asta e ce putem face acum", a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii. Incendiul de la etajul II al Spitalului de Copii s-a produs pe 22 iunie, la ora 18.54, fiind evacuate 31 de persoane, dintre care 13 pacienţi-copii şi 18 adulţi – părinţi şi cadre medicale. Surse din spital au explicat atunci că incendiul a pornit de la nivelul tavanului, din colţul din partea stângă a camerei alăturate unde a ars cu flacără deschisă. Norocul a fost că la acel moment nu se afla niciun copil internat pe sectorul respectiv, ci doar în apropiere, însă copiii, împreună cu aparţinătorii internaţi, au fost evacuaţi de la primul semn de fum.

 

 

Comentarii