Jaf într-un bloc de la Gară: hoţul s-a drogat şi a furat cărţi de Analiză matematică

sâmbătă, 19 februarie 2022, 03:00
2 MIN
 Jaf într-un bloc de la Gară: hoţul s-a drogat şi a furat cărţi de Analiză matematică

Preocupările intelectuale ale hoţului nu i-au făcut însă pe judecători să se arate mai indulgenţi.

Un hoţ i-a lăsat perplecşi pe poliţiştii care l-au prins, dar şi pe judecători. Pe lângă electronice, pe care le-ar fi putut vinde uşor, hoţul a şterpelit şi o sonerie de bicicletă, un tirbuşon, dar şi ambele volume ale unei cărţi de Analiză Matematică. Preocupările intelectuale ale hoţului nu i-au făcut însă pe judecători să se arate mai indulgenţi.

În noaptea de 1/2 noiembrie 2019, Merţian Crăciun inhalase în exces prenadez. Spre dimineaţă, căutând un loc să se încălzească, a forţat intrarea în sediul Agenţiei de Informatică Feroviară de pe strada Silvestru. A urcat până la etaj şi şi-a schimbat gândul. În loc să se încălzească, s-a gândit să fure. A deschis fişetele metalice de pe hol, fără a găsi nimic care să merite efortul, apoi a început să deschidă uşile birourilor. Uşa de la secretariat era închisă, aşa că Crăciun a tras în dreptul ei o masă şi un frigider pe care le-a escaladat, intrând pe geamul de deasupra uşii. Dinăuntru, a furat tot ce a încăput în rucsacul pe care îl avea la el, respectiv un aparat video Sony, o cameră web, un aparat foto, două telefoane Nokia şi unul Sony Ericsson defecte sau un aparat radio. A mai stat vreo două ore, să se încălzească. În jurul orei 6.00, a mai furat şi nişte acumulatori, pe care i-a pus într-o găleată cu mop. A coborât scările încet, prefăcându-se că spală treptele, astfel încât să nu pară suspect dacă îl vedea cineva de afară. A lăsat găleata pe loc şi a dus restul bunurilor furate în gară, unde le-a ascuns în spatele unui bar dezafectat. S-a întors după găleata cu acumulatori, dar a renunţat să o mai ia, întrucât se luminase.

Hoţul nu a apucat să se bucure în vreun fel de bunurile furate. Acestea au fost găsite de un angajat al salubrizării care mătura staţia CFR. Acesta le-a luat şi le-a predat poliţiei. Hoţul a fost interpelat de poliţişti în jurul orei 8.30, pentru că avea un comportament suspect. A mărturisit imediat că săvârşise un furt, iar ancheta s-a terminat practic pe loc.

Crăciun a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Joi, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pentru această faptă la 2 ani de închisoare. Condamnările anterioare pentru furt şi tâlhărie i-au adus o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie.

Comentarii