Kinetoterapeut condamnat: droguri. A crezut că geamurile fumurii ale BMW-ului îl ţin la adăpost. N-au păcălit şi câinele poliţiştilor ieşeni

marți, 30 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Kinetoterapeut condamnat: droguri. A crezut că geamurile fumurii ale BMW-ului îl ţin la adăpost. N-au păcălit şi câinele poliţiştilor ieşeni

În spatele geamurilor fumurii ale unui BMW, câinele poliţist a descoperit droguri. Aflate asupra unuia dintre pasageri, acestea i-au adus proprietarului o condamnare cu suspendare. Judecătorii ieşeni nu condamnă drastic posesia de droguri pentru consum propriu.

Un echipaj al Secţiei 2 Poliţie a observat în noaptea de 14/15 mai 2022 un autoturism BMW, coborând bulevardul Copou, spre Fundaţie. Automobilul avea aplicată o folie neagră pe geamurile laterale din faţă, aşa că poliţiştii au luat decizia de a-l opri. Pentru că nu a oprit, au plecat în urmărirea BMW-ului, reuşind să-l oprească pe bulevardul Independenţei, în dreptul magazinului OrtoProfil. În momentul legitimării şoferului, poliţiştii au observat că pasagerul de pe bancheta din dreapta a făcut o mişcare bruscă, ascunzând ceva sub lenjeria intimă. De asemenea, din interiorul autoturismului emana un miros înţepător specific cannabisului, ceea ce a întărit suspiciunile poliţiştilor.

Aceştia le-au cerut ocupanţilor automobilului să coboare şi au solicitat sprijinul unui câine de serviciu. Cu ajutorul acestuia au fost găsite asupra lui Francisc R. trei plicuri artizanale din aluminiu şi un pachet de ţigări slims. Două dintre plicuri conţineau în total 1,53 grame de cannabis, iar al treilea, cinci comprimate de Ecstasy. În pachetul de ţigări au fost găsite încă cinci pastile şi un plic de plastic în care se aflau 0,75 grame de amfetamină. În plus, în maşină s-a găsit un grinder cu urme de cannabis, ca şi un recipient din plastic conţinând un mugure de cannabis.

În faţa poliţiştilor, Francisc R. a declarat că îşi cumpărase drogurile în timpul unei petreceri, contra sumei de 1.000 de lei. Grinderul şi mugurele de cannabis, de asemenea, îi aparţineau. Cantitatea redusă de droguri găsite asupra sa l-a dus pe Francisc R. în faţa magistraţilor Tribunalului, sub acuzaţia de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu. Fapta este pedepsită de lege cu închisoarea pe un termen de până la trei ani.

Magistraţii ieşeni evită condamnarea simplilor consumatori de droguri la închisoare cu executarea în regim de detenţie. Şi în acest caz s-a întâmplat la fel. Judecătorii au luat în calcul faptul că inculpatul era integrat social, având propriul său cabinet de kinetoterapie şi putându-şi asigura veniturile necesare unui trai decent. Pe parcursul anului 2022, el a urmat un program de trei luni organizat de Agenţia Naţională Antidrog, renunţând la consumul de droguri şi la anturajul pe care îl frecventa anterior. Ca urmare, Francisc R. a fost condamnat la doar 6 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pronunţată vineri, sentinţa Tribunalului poate fi contestată. 

Comentarii