L-au adus amicii acasă cu taxiul pentru că era beat, dar el tot s-a urcat la volan

miercuri, 17 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 L-au adus amicii acasă cu taxiul pentru că era beat, dar el tot s-a urcat la volan

După o noapte de distracţie, un şofer a reuşit să intre în conflict cu legea chiar dacă a fost adus acasă cu taxiul de un prieten. Lăsat în parcarea de lângă domiciliu, el a atras atenţia poliţiştilor după ce s-a urcat la volan şi a avariat altă maşină. Faptele s-au petrecut în dimineaţa zilei de 19 februarie 2017.

În noaptea precedentă, Alexandru Moisescu petrecuse în clubul „Skin”. Spre dimineaţă, un amic a acestuia, C.B., i-a propus lui Moisescu să meargă împreună acasă, cu taxiul, la aproximativ un kilometru distanţă. Cei doi au părăsit clubul între 4 şi 5. Taxiul a ajuns la domiciliul lui Moisescu şi l-a lăsat pe acesta în parcare, ulterior plecând mai departe. C.B. a apucat doar să-şi mai vadă prietenul că îşi ia ceva din maşina parcată şi că se îndreaptă spre blocuri. O oră mai târziu însă, poliţiştii aflaţi în patrulare prin zonă au auzit zgomotul specific unei tamponări. S-au apropiat de parcare şi au văzut un autoturism Kia, la volanul căruia se afla Moisescu, manevrând nesigur prin parcare. L-au legitimat pe şofer şi au constatat că acesta emana halenă alcoolică.

Ulterior, avea să i se calculeze retrospectiv o alcoolemie de 1,45‰. Iniţial, studentul în vârstă de 22 de ani a recunoscut atât consumul de alcool, cât şi conducerea ulterioară a automobilului. După ce s-a consultat însă cu tatăl său, a afirmat că nu s-ar fi aflat la volanul maşinii. Apărarea lui Moisescu a fost respinsă de judecători, care au luat totuşi în calcul în favoarea sa vârsta, lipsa antecedentelor penale şi faptul că între timp a absolvit studiile universitare. „Chiar dacă în faţa organelor de urmărire penală şi în faţa instanţei inculpatul nu a adoptat o atitudine sinceră, instanţa nu poate trece cu vederea presiunea exercitată asupra sa de membrii familiei, toţi jurişti şi toţi implicaţi în cursul procesului penal, care au imprimat o direcţie procesului penal dictată de propria viziune asupra desfăşurării evenimentelor”, au reţinut magistraţii Judecătoriei. Aceştia s-au decis asupra unei pedepse de un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani. Sentinţa a fost atacată atât de inculpat, cât şi de procurori, Curtea de Apel urmând să preia cazul spre studiu în ianuarie anul viitor.

Comentarii