La a doua încercare, ApaVital şi-a luat flota de autospeciale

luni, 01 august 2022, 01:50
2 MIN
 La a doua încercare, ApaVital şi-a luat flota de autospeciale

Este vorba de peste 40 de autoutilitare, achiziţie parte a proiectului uriaş de extindere a reţelelor de apă şi de canalizare.

Societatea ieşeană de apă a bifat şi contractul rămas neatribuit dintre cele patru care vizează achiziţii de echipamente necesare derulării proiectului de extindere a reţelelor de furnizare a apei şi de canalizare în judeţ.

Prima procedură a trebuit să fie anulată, după ce pentru două categorii de autoutilitare operaţionale a primit doar oferte neconforme, iar pentru a treia nu s-a arătat nimeni interesat.

La reluarea licitaţiei, societatea de apă a alocat aceeaşi sumă, 6,4 milioane de lei. Procedura este cu clauză suspensivă, „în sensul că semnarea contractului este condiţionată de obţinerea aprobării Comisiei Europene a Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi în perioada 2014-2020, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, proiect din care derivă direct necesitatea lucrărilor care fac obiectul prezentului contract”, precizează anunţul de licitaţie.

Livrarea primei categorii de autoutilitare (4 maşini cu 7 locuri şi benă pentru transportul utilajelor şi 19 autovehicule similare, cu ladă pentru transportarea materialelor) a fost adjudecată de o firmă din Bucureşti, ADC Master Auto Service, cu 3,55 milioane de lei, de la 4,3 milioane, valoarea estimată.

Al doilea lot, care se referă la 13 autoutilitare cu două locuri şi alte 4 pentru transportarea probelor prelevate de apă şi apă uzată, a fost „prins” de Casa Auto contra sumei de 1,46 milioane de lei. În fine, achiziţia unei autoutilitare tip atelier mobil cu două compartimente (atelier cu diverse dotări şi vestiarul pentru muncitori) se va face de la o altă firmă din Bucureşti, Grădinariu Import Export, contra 628,8 mii lei. 

Comentarii