La aproape 80 de ani, doi foști soți cer judecătorilor să stabilească regulile de pace dintre ei

miercuri, 30 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 La aproape 80 de ani, doi foști soți cer judecătorilor să stabilească regulile de pace dintre ei

Aproape octogenari, doi foști soți au ajuns să-și spele rufele încă murdare în fața judecătorilor. Femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva fostului soț, acuzându-l că este violent și a amenințat-o cu moartea. La rându-i, bărbatul susține că, mergând în cârje, nu ar fi putut fi violent. Dimpotrivă, femeia s-ar fi manifestat în acest mod.

Cazul a fost analizat în primă instanță de Judecătoria ieșeană. Interpelată de judecători, Rodica G. a insistat în emiterea ordinului de protecție, evacuarea fostului soț și obligarea acestuia la păstrarea unei distanțe de minim 150 de metri față de ea. În seara zilei de 29 septembrie, fostul soț ar fi venit la casa ei și a făcut scandal, amenințând-o cu moartea. Ar fi lovit cu cârja în ușă până spre ziuă. Un nou scandal ar fi avut loc pe 10 noiembrie, pe când femeia lucra în grădină cu un consătean. Atunci a fost chemată și poliția, care i-a amendat pe amândoi

. De cealaltă parte, Toader L. a arătat că are o grădină pe numele lui, iar fosta soție i-a smuls plasa gardului, iar după o săptămână a scos și parii acestuia, făcând scandal. Femeia ar fi încercat să-l lovească în cap cu o greblă și l-ar fi udat cu o găleată cu apă. De asemenea, apărătorul lui Toader L. a arătat că nu se poate pune problema unei evacuări, câtă vreme bărbatul nu locuiește la fosta soție, ci la fiica sa. Cum casele sunt vecine, impunerea unei distanțe de 150 de metri față de fosta nevastă ar echivala cu obligarea bătrânului să se mute, la 78 de ani, cu probleme de sănătate, în prag de iarnă.

Magistrații Judecătoriei nu au putut găsi în întreaga poveste probe că aceasta ar reprezenta mai mult decât o ceartă între doi foști soți. „Reclamantul nu este scutit de sarcina probei, iar concluzia instanţei este că în speţa de faţă, din înscrisurile depuse nu reiese că în data de 10.11.2022 au existat acte de violenţă din partea pârâtului care să reprezinte o stare de pericol real pentru reclamantă, fiind necesară remedierea urgentă a situaţiei pentru protecţia victimei. De altfel, chiar victima, după ce a solicitat intervenţia agenţilor de poliţie a refuzat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, aspect care formează convingerea instanţei că nu era într-o stare de pericol”, au arătat judecătorii. Aceștia au respins cererea femeii, obligând-o și la plata a 1.600 lei, reprezentând cheltuielile de judecată. Rodica G. a contestat soluția Judecătoriei, dosarul fiind preluat de Tribunal. Acesta a amânat ieri luarea unei decizii finale până pe 12 decembrie.

Comentarii