De Business

Punem punctul pe știi

La Iaşi a fost lansat tramvaiul cu internet gratuit şi prize pentru laptopuri

marți, 15 mai 2018, 01:50
2 MIN
 La Iaşi a fost lansat tramvaiul cu internet gratuit şi prize pentru laptopuri

Internet wireless gratuit, prize pentru încărcare laptopuri şi telefoane mobile, bibliotecă cu reviste PINMagazine şi cărţi de specialitate de la Polirom şi scaune retapiţate într-un mod modern şi inedit. Aşa arată primul tramvai  coworking de la noi din ţară şi cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”. 

„Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniştilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru şi la creşterea calităţii muncii.  Pe lângă găzduirea antreprenorilor şi freelancer-ilor în spaţiile comune de lucru, spaţiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului şi prin sesiuni, evenimente şi workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoştinţe către cei care au o idee de business şi sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o iniţiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin”, a precizat Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iaşi.

Tramvaiul ales are o capacitate de 140 de locuri din care 43 pe scaune. Media de vârstă a celor 3.200 de călători transportaţi zilnic de acest tramvai pe traseul 8 este de 22 de ani, traseul 8 unind Baza 3 de Copou, trecând pe lângă Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi dar şi prin campusul studenţesc din Tudor Vladimirescu ce aparţine de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. Personalizarea tramvaiului a durat 2 luni, proiectul fiind realizat de Asociaţia Tramclub Iaşi şi o echipă de studenţi voluntari de la Facultatea de Arte Vizuale şi Design din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, alături de Fab Lab Iasi şi Compania de Transport Public Iaşi, Fabrica de vopsele National Paints Romania, Atelier SPRE şi cu sprijinul colaboratorilor de la Ambra Sign, Conduent, Vodafone, WINK Public Multimedia, Dopo Poco, Adicenter şi Primăria Municipiului Iaşi.

 

 

Comentarii