La un punct de încoronare

miercuri, 08 mai 2019, 01:43
3 MIN
 La un punct de încoronare

 

CFR Cluj a învins cu scorul de  5-1 la Giurgiu şi este foarte aproape de al doilea titlu consecutiv

Luni seara, în ultima etapă a etapei a VIII-a din play-off-uln Ligii I, CFR Cluj a învins în deplasare cu scorul de 5-1 (1-0) formaţia Astra Giurgiu. După ce au avut în start o bară prin Cristi Manea, clujenii au deschis scorul în min. 15, când Omrani, bine lansat pe contraatac de Costache, a marcat cu un şut la colţul lung. În min. 59, fundaşul Cestor a dormit în papuci, iar Djokovic, rămas nemarcat a fructificat centrarea lui Culio, de pe partea stângă. Şapte minute după aceea, Astra a beneficiat de un penalty obţinut de Moise, la un fault comis de Culio, iar Llullaku a transformat cu precizie. Însă Djokovic, după o fază spectaculoasă la care au mai contribuit Costache şi Omrani, şi-a completat dubla în min. 73 (cu Cestor şi Bejan simpli specatori. Cei doi stoperi ai Astrei s-au făcut de râs şi în min. 80: Cestor a deviat centrarea lui Păun în… Bejan şi mingea a ricoşat în proprie poartă, iar Hoban a închis tabela cu un şut de la 25 metri.

Chiar dacă e scorul 5-1, nu a fost victoria chiar aşa uşoară. M-am temut tot timpul, de la 5-1 am început să mă relaxez puţin. E normal, pentru că atunci când e Alibec în teren, poate să inventeze orice. Au jucători de atac foarte buni, Lullaku, Zoua, Balaure, e normal să te temi. Cum să fiu relaxat dacă mai avem două meciuri şi noi sperăm să rezolvăm ecuaţia în urătorul meci? Vom juca împotriva unei echipe rănite care a pierdut şi dacă mai pierde încă o dată poate pierde locul III. Vă daţi seama că vor veni montaţi să câştige?,”a declarat antrenorul clujean Dan Petrescu, după meci.  Costel Enache, de pe pe banca Astrei, spune că formaţia lui a făcut un meci slab cu CFR Cluj, dar nu pune la însoială corectitudinea jucătorilor săi. “Lucrurile sunt greu de digerat din punctul meu de vedere, ne apasă pe toţi, nu înfrângerea, ci modul în care am pierdut şi e un moment în care ar trebui să reevaluăm puţin lucrurile în cadrul clubului. Să tragem o linie, să facem o analiză şi să vedem ce se întâmplAm căutat o motivaţie ca să părem o echipă care îşi apără foarte corect şansele şi cred că nu punem asta la îndoială. Am făcut un meci slab, dar nu punem la îndoială sub nicio formă corectitudinea”, a declarat Enache.

 În urma acestui rezultat, clasamentul play-off arată astfel: 1. CFR Cluj – 47 p (14-3); 2.FCSB – 42 p (12-5); 3. Craiova – 36 p (7-7); 4. Viitorul – 33 p (13-9); 5. Astra – 24 p (3-15); 6. Sepsi – 20 (2-20). CFR Cluj mai are nevoie de un punct în două etape pentru a se încorona campioană.. Programul etapei viitoare (11-13 mai): Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB (sâmbătă, ora 21:00), CFR Cluj – CSU Craiova (duminică, 21:00), FC Viitorul – Astra Giurgiu (luni, 20:30).

 

Comentarii