Las Fierbinţeli de Copou

vineri, 22 februarie 2019, 02:43
5 MIN
 Las Fierbinţeli de Copou

 

Extrem de nervos, preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, l-a atacat dur pe directorul general al clubului, Horia Sabo. Acesta l-a comparat pe Ambrosie cu poliţaiul din cunoscutul serial de la ProTV

 

Liniştea existentă în ultima perioadă la Politehnica Iaşi a sărit în aer odată cu decizia preşedintelui executiv al clubului, Adrian Ambrosie, de a-l ceda pe golgeterul echipei, Dylan Flores, la Sepsi Sfântu Gheorghe, care a fost virulent contestată de foarte multe voci. Ieri s-a aflat că tranzacţia, apărută cu două etape înainte de finalul sezonului regulat, va genera Politehnicii un profit şi mai mic faţă de cel anuţat iniţial. Ambrosie a recunoscut, într-o conferinţă de presă, că suma obţinută de la Sepsi, 100 000 de euro conţine şi TVA. Scăzând taxa şi cei 10 000 de euro care trebuie daţi unui impresar, Poli va rămâne efectiv cu circa 70 000 de euro de pe urma cedării lui Flores!

Ieri, într-o conferinţă de presă, extrem de nervos, bătând cu pumnul în masă, preşedintele a repetat însă că a făcut o afacere bună şi l-a atacat pe directorul general, Horia Sabo: “Flores era un «no-name» când a venit şi am luat o sumă bună cu câteva luni înainte de finalul contractului. Clauza privind prelungirea contractului lui nu e valabilă. Ne-a cerut din vară o sumă pe care nu i-o puteam da. Cu banii care-i dădeam lui Flores plătim acum două salarii. Domnul Sabo a spus că a avut oferte de 350 000 – 450 000 de euro pentru Flores. A sabotat clubul dacă le-a ascuns! Sunt frustrări că transferul nu s-a făcut prin firma lui Tibor Selymes, care avea dreptul la comision. Câţi bani ar fi ajuns la club? Şi în cazul Cristea a ameninţat că va bloca transferul şi Cristea joacă la Craiova. Steaua Roşie Belgrad n-a fost interesată de Flores, cum s-a spus. Sunt tot felul de fumigene, dezinformări, petarde! Horia Sabo a luat 3 000 de euro pentru a-i da impresarului lui Flores şi nu i-a mai dat”. Ambrosie a spus că regretă că l-a adus vara trecută pe Sabo la Poli: “Avem 4,9 milioane lei datorii. Plătim penalităţi de 100 000 de lei la stat ca urmare a reeşalonării datoriilor la bugetul de stat făcute de Sabo. Sută la sută ne reproşăm că am semnat contractul de asociere cu el. Ne-a prezentat un plan frumos, a spus că are mulţi prieteni. Mi-a spus cineva din Baia Mare că are opt procese personale sau cu firma. A angajat o persoană care nu a călcat pe la club. I-am trimis notificare de desfiinţare a postului de director general, a intrat în concedii medicale, care trebuie verificate. E o istorie tristă, a prejudiciat clubul ca imagine şi financiar. Ne vom îndrepta în instanţă pentru a recupera prejudiciile create. Vom încerca să obţinem finanţare de la Primărie, vom face acţiuni de marketing pentru echilibrarea bugetului”.

După ce şi-a lăudat managementul din sezonul trecut, când a beneficiat de alocaţii consistente de la Primărie, preşedintele nu a avut replică atunci când i s-a amintit că la momentul cedării clubului lui Sabo datoriile pe care le-a prezentat erau comparabile cu cele actuale. La fel s-a întâmplat şi atunci când i s-a amintit că despre procesele lui Sabo se ştia înainte de semnarea contractului de asociere, când directorul general era extrem de lăudat.

Horia Sabo a contraatacat: “Pe Kizito, care fusese trimis de Flavius să se antreneze pe câmp, am luat 50 000 de euro pentru un împrumut pe şase luni. Cine a luat o sumă de circa zece ori mai mică faţă de cota de piaţă a lui Flores va plăti! Pentru reeşalonarea datoriilor la stat am fost felicitat că am obţinut-o, după ce au încercat cinci ani să o obţină. Că nu au mai plătit la timp şi au pierdut-o, e treaba lor. Eu am menţinut clubul funcţional. Datoriile sunt aceleaşi ca atunci când am fost numit director general. Dacă eram lăsat să lucrez, le diminuam! Asta în condiţiile în care salariile au fost plătite la zi, nu ca anul trecut, când erau şi două-trei luni întârziere. Partea cu comisionul lui Selymes e aruncată la derută. Comisionul putea fi şi zero! Acest preşedinte a adus vreun jucător vandabil? Poli ajunge să joace cu trei jucători împrumutaţi şi cu mulţi alţii care nu mai pot fi vânduţi. |sta este managementul bazat pe mâna întinsă la Primărie! Procese are şi Primăria, nu numai firmele lui Horia Sabo. Cu banii impresarului nu e nicio problemă ilegală”. Directorul general s-a referit, ironic, şi la amenda de 20 000 de lei pe care Poli trebuie să o plătească la comisiile federale ca urmare a unor declaraţii pe care le-a dat în trecut: “Eu auzeam prin club că se tot vorbea despre Robi, poliţistul mai slab de înger din serialul Las Fierbinţi, care-i sapă grădina primarului şi vorbeşte doar când e asmuţit de acesta. Nu ştiam cine avea această poreclă, n-am dat importanţă. Acum, după ce am văzut că Poli a devenit primul club din lume care a obţinut să se amendeze singur, ca urmare a unui memoriu în care am fost reclamat de preşedinte şi antrenor, sunt sigur cine e Robi, care, în serial, îşi dădea singur amenzi! Au spus că vor recupera banii de la mine? Le recomand să se uite prin Codul Muncii!”.

Sabo a mai spus că săptămâna următoare aşteaptă o decizie în ceea ce priveşte acţiunea intentată la Judecătoria Iaşi în care a cerut respectarea contractului de asociere. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

CAS (foto Nascimento)

Nascimento a semnat cu Poli

Politehnica l-a împrumutat până în vară, de la Levski Sofia, pe fostul internaţional de juniori portughez Filipe Nascimento. Format la Academia clubului Benfica Lisabona, mijlocaşul central în vârstă de 24 de ani a mai evoluat la Academica Viseu, în ţara natală, CFR Cluj (2015-2017) şi Dinamo (2017). Alături de clujeni a jucat în 51 de meciuri, a marcat şapte goluri şi a câştigat Cupa României în 2016. În iulie 2017, Nascimento s-a transferat la Dinamo. Pentru bucureşteni a evoluat în 19 meciuri şi a marcat de două ori. A urmat transferul în prima ligă din Bulgaria, la Levski Sofia în ianuarie 2018. Pentru Levski, Nascimento a evoluat în 23 de partide.  “Nu jucam prea mult la Levski. De aceea am ales să vin la Iaşi. Sunt fericit, voi da tot ce e mai bun din mine” a spus fotbalistul ieri. Antrenorul Flavius Stoican a spus că ia în calcul să-l coopteze pe Nascimento în lotul cu care va aborda disputa de sâmbătă contra CFR Cluj.

Comentarii