Lectură-teatru a unei cărți de copii semnată de scriitorul ieșean Lucian Dan Teodorovici

joi, 01 octombrie 2020, 20:27
2 MIN
 Lectură-teatru a unei cărți de copii semnată de scriitorul ieșean Lucian Dan Teodorovici

Luni, 5 octombrie 2020, începînd cu ora 17.00, la Art+Design (curtea interioară, clădirea Habitat Proiect, Bulevardul Carol I nr. 4), în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), ediția 2020, va avea loc o lectură performativă pornind de la volumul „Silvestru și Marele Dictator” de Lucian Dan Teodorovici, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom. 

Regia este semnată de Ion Ciubotaru, din distribuție fac parte Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu, Sebastian Munteanu, Alex Iurașcu. Organizatorii au precizat că cei care doresc cartea cu semnătura autorului sînt invitați la o ședință de autografe, imediat după lectură, că manifestarea se va desfășura conform normelor de siguranță privind SARS-CoV-2, iar dacă vremea va fi nefavorabilă, se va muta în foaierul Teatrului Luceafărul (parter, Strada Grigore Ureche nr. 5). Vârsta recomandată pentru participare este un pic peste opt ani.

„Inteligent, citit, foarte ataşat de familia sa şi mare admirator al oamenilor în general, motanul Silvestru devine tot mai îngrijorat de soarta umanităţii cînd aceasta se confruntă cu o mare epidemie. Pentru că stăpîneşte infralimbajul, un mod de comunicare cu orice altă vieţuitoare de pe planetă, concepe un plan care ar putea duce la salvarea lumii. Prin urmare, pleacă de acasă, pe ascuns, într-o călătorie către o ţară foarte îndepărtată, sperînd că va reuşi să rezolve problema prin bună înţelegere cu cel care a declanşat-o. Însă, pe parcurs, lucrurile se complică, întrucît cel care a pornit totul nu pare o fiinţă tocmai rezonabilă. Aşa încît pisoiul trebuie să-şi regîndească rapid planul dacă vrea să aibă cu adevărat o şansă. Iar ajutorul vine dintr-o direcţie cu totul şi cu totul surprinzătoare…”, au precizat organizatorii în descrierea evenimentului.

Comentarii