Legea Picnicului pe înţelesul omului

luni, 15 aprilie 2019, 19:20
2 MIN

* Afară s-a mai încălzit, iarba a mai răsărit, iar românii au ieşit. Au ieşit, cu mic (mici), cu mare, să dea drumul la grătare, aşadar, până în soare, de lângă şosea sau drum, se înalţă nori de fum. Există şi o lege specială, care se ocupă taman de obligaţiile şi drepturile românilor ieşiţi cu sau fără neveste şi cei mici, dar sigur cu bere şi mici, la iarbă verde, să facă picnic (mai bine zis, grătar): Legea 54 din 2012, care spune că persoanele care desfăşoară activitatea de picnic au următoarele obligaţii:

a) Să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative şi marcajele; din câte spun corespondenţii noştri aflaţi pe teren în week-end, domnul care aţâţa jarul cu panoul "Focul interzis!" avea grijă de el să nu-l îndoaie!

b) Să arunce deşeuri doar în locuri special amenajate; deşeurile erau în loc special amenajat, adică în poieniţă.

c) Să depună selectiv deşeurile de ambalaje, conform regulilor colectării selective: corespondentul nostru a văzut cu bucurie că în conteinerul pentru hârtii nu se aflau deşeuri din plastic, iar în cel pentru metal nu erau peturi; conteinerele erau goale, dar existau mii de cutii de bere în scorburile veveriţelor.

d) Să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze: toate focurile ardeau în locurile special amenajate, de sub grătare; doar un domn nu şi-a supravegheat focul, dar a fost pedepsit, că i s-au ars cârnaţii.

e) Să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic: singurele ore în care nu se poate desfăşura activitatea sunt cele în care urşii ies din pădure şi vin la furat mici; din păcate, nu sunt ore fixe.

f) Să lase locul curat şi nealterat. Singura chestie alterată era carnea de mici a unei familii; în rest, locul părea nealterat, la fel de mizerabil ca în anii trecuţi.

h) Să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate; nu ştim cum s-a rezolvat, fiindcă tufele încă n-aveau, toate, frunze!

i) Să nu folosească obiecte de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 de metri faţă de cursurile de apă. Doar o doamnă se ruja pe malul pârâului; în rest, damful din aer arăta că unii nu folosiseră nici măcar săpun.

m) Să nu posteze semne sau mesaje. Legate de copaci fâlfâiau bannere electorale, pline de semne şi mesaje (cu spray sau cu pensula); despre acestea nu mai scriem, că poate citesc şi copiii…

Comentarii