Licitaţie de 65 de milioane de lei la Institutul de Boli Cardiovasculare

marți, 06 august 2019, 08:59
1 MIN
 Licitaţie de 65 de milioane de lei la Institutul de Boli Cardiovasculare

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“ din Iaşi (IBCV) a demarat zilele acestea o licitaţie pentru achiziţie de aparatură medicală, dotări şi accesorii în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru redeschiderea institutului ca urmare a incendiului care a avut loc în luna aprilie 2018. 

Astfel, valoarea estimată este de 65 de milioane de lei, obiectul achiziţiei fiind împărţit în şapte loturi. Astfel, se estimează că vor fi cumpărate echipamente pentru chirurgie cu o valoare minimă estimată de 6,5 milioane lei şi maxim 17 milioane, dar şi aparatură medicală şi accesorii cu valori asemănătoare. Aparatura pentru secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este estimată la o valoare maximă de 9,4 milioane lei, iar aparatura pentru investigaţii la o valoare maximă de 11 milioane, valorile fiind fără TVA.

Tot pentru refuncţionalizarea IBCV este nevoie de echipamente de sterilizare în valoare de maximum 4,2 milioane lei sau de mobilier medical cu valoare de maxim 3,3 milioane lei. De asemenea, este necesară upgradarea echipamentului Angiograf Philips Allura FD10, valoare estimată fiind de 1,3 milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este pe 16 septembrie 2019. Refuncţionalizarea integrală a IBCV a fost estimată încă de anul trecut la o valoare de peste 60 de milioane de lei, incendiul distrugând în totalitate spaţiile care asigurau funcţionalitatea spitalului, adică întreg compartimentul de Sterilizare, Blocul operator, Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) şi magazia de materiale sanitare.

Comentarii