Licitaţie în reluare pentru Master Planul de dezvoltare a Aeroportului

luni, 10 iunie 2019, 01:50
1 MIN
 Licitaţie în reluare pentru Master Planul de dezvoltare a Aeroportului

Realizarea unui Master Plan Integrat şi a unui Studiu de Fezabilitate pentru dezvoltarea Aeroportului a fost lansată în licitaţie, la o valoare de pornire de 3,36 de milioane de lei. Componenta financiară a ofertelor va conta în proporţie de 34 la sută, în vreme ce aspectele tehnice vor „cântări“ 66 la sută. Termenul de înscriere la licitaţie este 11 iulie, iar durata contractului pentru câştigătorul desemnat este de 11 luni. 

„Avem un proiect de aprobare a unui masterplan şi a unui studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea Aeroportului Iaşi. Nu înţelegem rostul lor, cât timp pe ambele variante de dezvoltare, de o parte şi de alta a pistei, există deja studii de fezabilitate, ba chiar şi un proiect tehnic pentru partea de est“, afirma consilierul liberal Romeo Vatră în ajunul şedinţei CJ din aprilie în care a fost adoptat bugetul judeţului pe 2019.

Procedura de atribuire a realizării Master Planului a mai fost lansată o dată, în noiembrie trecut, dar a fost retrasă de pe platforma electronică de achiziţii publice cu o săptămână înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. Motivul invocat de SEAP a fost: „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire“. Cu o zi înainte de anulare, în cadrul şedinţei CJ din 19 decembrie, consilierii PNL şi PMP semnalaseră nereguli privind licitaţia respectivă.

Comentarii