Linişte grea în PSD Iaşi, cu trei zile înainte de alegerea conducerii

marți, 19 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Linişte grea în PSD Iaşi, cu trei zile înainte de alegerea conducerii

Liniştea s-a aşternut în PSD Iaşi, în ciuda apropierii alegerilor pentru conducerea filialei. Noul preşedinte va fi ales vineri, 22 februarie, dar nu poate fi vorba despre o competiţie la social-democraţi. Deocamdată, doar liderul interimar Maricel Popa şi-a anunţat candidatura, şi face echipă cu unul dintre cei care îl contestau vehement nu mai departe de toamna anului trecut. 

Nu este exclus să apară, pe ultima sută de metri, şi o candidatură care să dea „culoare“ alegerilor. Surse din filială spun că liderii locali ar fi făcut „o plecăciune“ în faţa conducerii centrale şi ar fi convenit, sub „înaltul patronaj“ al lui Liviu Dragnea, ca formula actuală de conducere să primească un mandat plin de 4 ani: Maricel Popa – preşedinte, senator Victorel Lupu – preşedinte executiv, deputat Vasile Cîtea – secretar general. În toamna anului trecut, când trebuiau, iniţial, organizate alegerile în filială, Cîtea era cel mai vehement contestatar al lui Popa. Acum, Cîtea este împă­ciu­itor. „De atunci s-au mai îndreptat lucruri“, ne-a declarat ieri Cîtea.

El a adăugat că nu mai „trebuie «hăcuială» şi măcel“ între liderii PSD Iaşi. Deputatul PSD a evitat să confirme înţelegerea ca trioul actual din conducerea filialei să defileze fără contracandidaţi. „Nu pot spune acum care sunt structurile, sunt şi poziţii care se contracandidează“, a mai spus deputatul PSD. În final, el şi-a exprimat speranţa ca în filială să nu mai existe conflicte, iar lucrurile să se aşeze pe un parcurs „firesc şi natural“. Aceeaşi poziţie au exprimat-o mai mulţi lideri ai PSD Iaşi cu care am discutat ieri, iar fiecare dintre ei ne-a dat de înţeles că, de fapt, se respectă ceea ce s-a convenit cu „centrul“. „Îmi asum această echipă (cu Lupu şi Cîtea, n.r.) în continuare deoarece această echipă a realizat foarte multe proiecte pentru Iaşi în ultimii doi ani“, a declarat Maricel Popa. La Iaşi este aşteptat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar Popa a evitat ieri să confirme dacă liderul social-democrat va onora sau nu invitaţia. Dragnea nu a mai participat la un eveniment public la Iaşi din 2015. 

Comentarii