LIVE-VIDEO: Cunoscutul expert în domeniul comunicării Mihnea Măruţă îşi lansează cartea la Iaşi

luni, 09 octombrie 2023, 01:50
2 MIN
 LIVE-VIDEO: Cunoscutul expert în domeniul comunicării Mihnea Măruţă îşi lansează cartea la Iaşi

Lansarea cărţii intitulate „Identitatea Virtuală: Cum şi de ce ne transformă reţelele de socializare” şi o dezbatere pe baza acesteia vor avea loc astăzi, începând cu ora 18:00. Evenimentul se va desfăşura în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor şi va aduce în prim-plan o discuţie despre impactul reţelelor de socializare asupra identităţii umane.

Autorul cărţii, Mihnea Măruţă (FOTO), absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj şi expert în domeniul comunicării, va fi prezent pentru a discuta despre temele abordate în cartea sa. Alături de el, va fi invitatul special Dragoş Stanca, antreprenor în domeniul digital şi partener al THINKDIGITAL Group. Dezbaterea va fi moderată de George Pleşu, manager cultural şi preşedintele Asociaţiei AltIaşi.

Cartea „Identitatea Virtuală” este bazată pe teza de doctorat a autorului. Aceasta explorează transformările profunde din mintea individului crescut într-o societate în care reprezentarea virtuală devine din ce în ce mai omniprezentă. În plus, oferă o perspectivă amplă asupra modului în care internetul şi reţelele de socializare au schimbat modul în care ne definim identitatea, spun organizatoriil.

„Această carte s-a născut din încercarea de a răspunde la o întrebare: în ce lume vor trăi copiii noştri? Sau, şi mai greu, în ce lume vor trăi nepoţii noştri? Ce transformări se produc în mintea unui om care creşte într-o societate unde e de la sine înţeles ca, încă din copilărie, ai o reprezentare virtuală? Şi ce transformări se petrec atunci când oricine poate spera să nu mai fie uitat?”, a precizat Mihnea Măruţă, autorul cărţii.

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă şi tehnologie în context transumanist” şi este organizat de Asociaţia Culturală AltIaşi.

Comentarii